What's on
KM 101 173 Vincent van Gogh Korenveld met maaier en zon eind juni begin september 1889 Wheat field with reaper and sun late June early September 1889

Art Rocks

Art Rocks

woensdag 23 januari 2019

woensdag 23 januari 2019

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Main programme: 19:30

CJP: €7,50 incl. servicekosten
 • Program is seated only

Hoe klinkt een schilderij van Van Gogh? Of van Rothko? 

Art Rocks is een landelijke muziekcompetitie die muzikanten in alle genres uitnodigt een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk of historisch object. Muzikanten krijgen hiermee de kans om de associaties en emoties die een kunstwerk bij hen oproept, te vertalen naar muziek. Voor het publiek is de competitie de kans om via muziek kunstwerken op een andere manier te beleven.

Naast optredens van de finalisten, zullen op deze avond ook de Art-Rocks-ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg een optreden geven. Zij schreven allebei een nummer geïnspireerd op een schilderij. Blaudzun schreef het nummer 'High as the sun' geïnspireerd op een schilderij van Vincent van Gogh, en Yung Nnelg schreef het nummer 'Basquiat' geïnspireerd op een schilderij van Jean-Michel Basquiat. 

Finalisten
Colin Mooijman met band 
Sofia Dragt 
Jezekiah
PsySo 
Teddy Macrander 
KUZKO
Romy & Daan 
Tricycle

Gastoptredens van Blaudzun en Yung Nnelg
Host: Tamar Tieleman, Waldo Volmer, Heske ten Cate en Luuk Heeze

Muziekcompetitie Art Rocks wordt georganiseerd door de zeven toonaangevende musea Museum Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Drents Museum, Centraal Museum, Museum Prinsenhof Delft, Tropenmuseum en Bonnefantenmuseum.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  Op woensdag 23 januari vindt in Paradiso het evenement Art Rocks plaats. Haal hier je tickets.

  Kunst kijken met...

  Blaudzun

  Op woensdag 23 januari vindt in Paradiso het evenement Art Rocks plaats. Haal hier je tickets.

  Kunst kijken met...

  Yung Nnelg

  How to get to Paradiso

  Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

  Paradiso Programme

  What's on