Programma
Apneu Blue Crime Global Charming wo16sep web

Apneu + Blue Crime + Global Charming

Apneu + Blue Crime + Global Charming

Wednesday 16 September 2020

Wednesday 16 September 2020

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

  • Programma met zitplaatsen
  • Beperkt aantal tickets per persoon
  • Tickets alleen online verkrijgbaar

Apneu, Global Charming en Blue Crime hadden 16 september een uitverkochte show in Paradiso. Drie bands op één avond was tijdens de coronacrisis niet gekend, dus dat dit door kon gaan was al erg speciaal. Maar voor Apneu en Blue Crime was het extra feest; het was voor hun ook een releaseparty. 

-

Een collectieve releaseparty van twee geliefde Amsterdamse bands in de Grote Zaal. Het tegendraads viertal Apneu presenteert het vierde album 'Silvester' dat op 11 september verschijnt. Het nieuwe album van veelkoppig collectief Blue Crime album 'I’m Afraid We Became One' komt een week eerder uit. De twee bands slaan de handen ineen voor een gezamenlijke albumpresentatie in Paradiso. Ze worden vergezeld door Global Charming; een veelbelovende nieuwe post-punk band. Hun debuutalbum 'Mediocre, Brutal' verschijnt in oktober bij Subroutine.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Apneu
  • Blue Crime
  • Global Charming

Apneu

Apneu is al sinds 2010 aan hun cultstatus aan het bouwen met hun aanstekelijke energie. Voor hun vierde studioalbum reisde Apneu naar Stuttgart om ‘Silvester’ met veelgeprezen producer Ralv Milberg (Die Nerven) op te nemen. De band weet zich nog altijd te vernieuwen na een decennium en durft op deze kersverse plaat nieuwe geluiden te verkennen. Het album is in een geïnspireerde streak van vijf dagen opgenomen, klinkt zelfverzekerd met onheilspellende herrie en dissonante melancholie. Op deze avond in Paradiso viert het tegendraadse de releaseparty van ‘Silvester’. 

Op 16 september treden Amsterdamse indiebands Apneu, Blue Crime en Global Charming in Paradiso. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Apneu

This Love Is Better For You

Blue Crime

De Nederlandse, mysterieuze noiseband Blue Crime hebben hun langverwachte debuutalbum ‘I Am Afraid We Became One’ onlangs aangekondigd, welke op vrijdag 3 september via Meduse MagiQ verschijnt. Het Amsterdamse collectief heeft met deze nieuwe plaat een creatief en spiritueel juweel in handen. Na een uitgebreide tournee door Europa en Zuid-Afrika in de afgelopen jaren, waaronder een optreden op Robert Smith’s Meltdown Festival, wordt op 16 september het debuutalbum gepresenteerd in Paradiso.  

Op 16 september treden Amsterdamse indiebands Apneu, Blue Crime en Global Charming in Paradiso. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Blue Crime

Blue Nocturnal

Global Charming

Het brute, Amsterdamse postpunkkwartet verkent op aankomende debuutplaat ‘Mediocre, Brutal’ de eentonigheid van dagelijkse routines. Teksten over de alledaagse dingen worden gecombineerd met de schaars geklede composities, gekenmerkt door speelse synths en percussie. De band, bestaande uit bekende figuren van de Nederlandse undergroundscene als muzikanten, producers en beeldende kunstenaars, nam het album op in Schenk Studio. In het verleden verzorgden ze al voorprogramma’s voor Crack Cloud, Drahla, NOV3L en B Boys. ‘Mediocre, Brutal’ zal worden uitgebracht op Subroutine Records. 

Op 16 september treden Amsterdamse indiebands Apneu, Blue Crime en Global Charming in Paradiso. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Global Charming

Soft Fruit

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma