Programma
Altın Gün vrijstaand 3

Altin Gün - Gece (albumrelease-show) + Eerie Wanda

Altin Gün - Gece (albumrelease-show) + Eerie Wanda

vrijdag 3 mei 2019

vrijdag 3 mei 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

De Turks-Nederlandse band Altın Gün mixt Turkse folk en disco pop met gruizige psychedelica, funk en rock tot een zeer dansbaar geheel. Ze laten zich inspireren door traditionele Turkse muziek en Turkse muzikanten als Selda Bağcan, Barış Manço en Erkin Koray en hun (bij ons) minder bekende tijdgenoten, waarbij ze net als hun grote voorbeelden experimenteren met het samensmelten van verschillende muzikale werelden. Altın Gün slaagt erin het Turkse geluid uit de jaren '70 vast te houden en tegelijk totaal onherkenbaar fris te klinken met fuzzy bassen, rauwe saz riffs en zo nu en dan een zwoel orgeltje.  

Na zo’n 200 shows over de hele wereld keert de band terug naar hun thuisbasis Amsterdam voor de album release show van ‘Gece’. Het vervolg op succesplaat ‘On’ zal in april 2019 in Europa uitgebracht worden door Glitterbeat en in Amerika door ATO.

Altin Gün:
Ben Rider (gitaar)
Daniel Smienk (drums)
Jasper Verhulst (basgitaar)
Merve Dasdemir (zang)
Erdinc Yildiz Ecevit (saz, toetsen, zang)
Gino Groenveld (percussie)

Voorprogramma: Eerie Wanda
Dj collectief Radio Martiko draait voorafgaand aan het concert en na afloop (in de kelder).
Radio Martiko is een Belgisch platenlabel en dj collectief bekend om de vinyl re-issues van rariteiten uit het muzikale verleden van alle windstreken. Als dj's putten ze enkel uit hun oude platenbakken. Verwacht een ongewone mix van schurende afro en tropische ritmes, Turkse folkrock en bedwelmende popdeuntjes uit het Middellandse Zeegebied, het Midden-Oosten en Azië.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Altin Gün
  • Eerie Wanda
Altın Gün - Full Performance (Live on KEXP)

Altın Gün - Full Performance (Live on KEXP)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Ticket to the Tropics-pas 2019

Dit programma is toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2019. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 6 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2019. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma