Programma
Zonneprijs web

Zonneprijs

Zonneprijs

donderdag 9 maart 2023

donderdag 9 maart 2023

In Zonnehuis

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Talee • Dorpsstraat 3 • Stella • Panda Noir • GatoCato

Indiestad x Scotch & Soda presenteren: de Zonneprijs. Tijdens acht voorrondes in 't Zonnehuis strijden de meest gewilde muzikanten van dit moment voor een plek in de finale. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2023. In juni 2023 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Vijf optredens op één avond
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van vijf optredens van de nieuwste en meest gewilde muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Talee
  • Stella
  • Panda Noir
  • GatoCato

Talee
Multi-instrumentalist, zanger en producer Talee maakt dansmuziek voor losers. Door middel van elektriciteit brengt de kunstenaar zijn semi-romantische wereldbeelden over en geeft luisteraars een ik-perspectief op zijn persoonlijke gebreken. Rommelende vintage synthesizers, rauwe zang en functionele gitaarakkoorden gecombineerd met moderne elektronische muziekproductie vormen een repertoire dat doet denken aan acts als LCD Soundsystem, Red Axes, Nirvana, en James Blake.

Dorpsstraat 3
De muziek van Dorpsstraat 3 balanceert tussen post-punk en synthwave. De band haalt inspiratie uit allerlei soorten muziek die zowel geografisch als historisch gezien uit verschillende hoeken komen. Soms lijkt het wel alsof deze invloeden altijd al bij elkaar hoorden, en soms brengt het je in de war. Op deze manier vertelt Dorpsstraat 3 verhalen die je nog nooit hebt gehoord.

Stella
Soft-grunge band Stella sleept je mee door een wereld vol late nachten en tegenstrijdige gedachten. Met dynamische klanken, pittige zanglijnen en scheurende gitaren, produceert de band bijna iets te persoonlijke liedjes over liefde en verkeerde beslissingen, doordrongen van een sterke jaren ’90 sound. Momenteel werken ze aan hun eerste EP en brengen binnenkort het eerste nummer hiervan uit, genaamd ‘Satisfied’.

Panda Noir
De Nederlandse indiepop band Panda Noir neemt je mee in hun dromen, avonturen en gedachten. Ze schrijven over fouten en overwinningen, en de jacht op het eeuwige geluk. Ze maken indiepop met invloeden van rock, alternative en grunge. Donkere nummers met een rauwe energie, zowel als heldere en lichte nummers. In het afgelopen jaar bereikten ze de finale van de Amsterdamse Popprijs en in januari 2023 verscheen hun debuut EP ‘Failed Being Wise’.

GatoCato
GatoCato is een muziekproject van Robert, een selfmade artiest met een experimenteel geluid. Het project begon in 2018 met het combineren van karakteristieke drum en percussie, met elektronische muziek: dit leidde in 2022 tot het eerste album genaamd ‘Shiver of Light’. GatoCato heeft onlangs twee nieuwe singles uitgebracht, geïnspireerd door de schoonheid van de natuur en hoopt hiermee bij te dragen aan een beetje meer liefde in de wereld.

Gratis met de Indiestadpas 2023

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023. De Indiestadpas 2023 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor dit concert
Gratis met de Indiestadpas 2023

Kijk en luister naar alle acts van Zonneprijs op YouTube en Spotify

Hqdefault 230214 145703

Talee

Back In Time

Zonneprijs playlist op Spotify

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma