Programma
Yung Nnelg Topbillin 2016 5

Yung Nnelg, Leafs

Yung Nnelg, Leafs

vrijdag 8 december 2017

vrijdag 8 december 2017

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 18:00, Hoofdprogramma: 21:00

2017 Is nu al het jaar van de Zes Nullen Baby, Nnelgy oftwel: Yung Nnelg. De jonge Ghanese rapper heeft zich met zijn 'Contra' EP definitief los gemaakt van rapperscollectieven Veldentaal en SMIB en weet zich steeds meer te onderscheiden door in rap tempo muziek en video’s van hoge kwaliteit af te leveren.

Voordat Nnelg met 'Contra’ definitief zijn plek binnen de Nederlandse Hiphop wist op te eisen scoorde hij al met de underground anthems 'Chamos' en 'Tempo' afkomstig van zijn debuut EP 'Fox P2’ uit 2016. Eigenlijk vanaf dat moment is het duidelijk dat hij één van de smaakmakers van de game is, misschien wel omdat hij voor zichzelf de lat juist heel hoog legt. Zo voorspelt de uit Amsterdam Zuid-Oost afkomstige rapper dat hij ooit in de Ziggodome zal staan en worden toch al sterke tracks steevast voorzien van indrukwekkende videoclips. Singles als 'Op dreef', 'Forrest Gump' en 'Hoofdprijs’ kregen bijvoorbeeld veel geprezen video's maar het hoogtepunt was misschien wel de handgetekende anime voor Tetsuo ft. Ray Fuego.

Aan de hand van zijn goede gevoel voor kwaliteit wil Yung Nnelg ook voor zijn live-shows alleen het allerbeste. In het voorjaar wist hij al op overtuigende wijze een uitverkocht Paradiso plat te spelen. Nu is het weer tijd dat Yung Nnelg ons verwent met een nieuwe EP; 'Serena'. Yung Nnelg kondigde via Instagram aan dat deze EP nog in augustus moet verschijnen, en wij kunnen niet wachten.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Yung Nnelg
  • Leafs
Forrestgump

Forrest Gump

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma