Programma
Yndi Halda 190505 cropped2

yndi halda + Staghorn

yndi halda + Staghorn

zondag 5 mei 2019

zondag 5 mei 2019

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

yndi halda
De leden van de zeskoppige band yndi halda zijn meesters in het verkennen van muzikale spanningsvelden. De Britse post-rockers weten namelijk exact hoe ze langgerekte tracks zo moeten opbouwen om de meeste indruk achter te laten bij de luisteraar. Met meeslepende strijkers, sprankelend gitaarspel en voorzichtige vocalen wordt het volume langzaam opgevoerd, waarna ze ieder moment kunnen verrassen met een stortvloed aan geluid.

Zulke intrigerende composities maakt yndi halda al sinds de oprichting in 2001, in de jaren daarna volgen twee platen waarop deze elegante post-rocknummers met ambient-invloeden te horen zijn. Met de meest recente, ruim tien minuten durende single ‘A Sun-Coloured Shaker’ (2018) is de band terug met een nog filmischer, gedetailleerder geluid. Reden om ze juist nú live te gaan zien.

Staghorn
Staghorn is een post-rocktrio uit Missouri. Ze maken overwegend instrumentale muziek waarin zo nu en dan raadselachtige stukjes spoken word passeren. In 2015 kwam het debuut ‘Parousia I / Kismet II’ uit, waarop in slechts dertig minuten een indrukwekkende luisterervaring werd neergezet. Staghorn maakte in 2018 wederom indruk met een intrigerende mix van post-rock en post-metal, te horen op de meest recente release ‘Wormwood III’.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Yndi Halda
  • Staghorn
Hqdefault 190220 163135

yndi halda

A Sun-Coloured Shaker

Hqdefault 190419 152446

Staghorn

Wormwood III

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma