Programma
Endless Parade Poster zondertekstheader

Willem de Ridder's Endless Easter Parade

Willem de Ridder's Endless Easter Parade

Monday 10 April 2023

Monday 10 April 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 15:00, Zaal sluit: 21:00, Hoofdprogramma: 15:00

Daydream dagkaartjes 17,- | Stadspashouders 10,50 | Cosmic kaartjes (incl. soep & tijdschrift) 28,- (inclusief servicekosten) | Walks: gratis (reservering verplicht)

55 jaar Cosmisch Ontspannen in Paradiso met Willem de Ridder's Endless Easter Parade

Op maandag 10 april (Tweede Paasdag) viert Paradiso haar 55-jarig bestaan met ‘Willem de Ridder’s Endless Easter Parade’: een groot feest waarbij we, in samenwerking met familie, vrienden en nabestaanden van De Ridder, terugkijken op 55 jaar 'Cosmisch Ontspannen' in Paradiso.

In de geest van De Ridder vinden er in de Grote Zaal op vier verschillende podia performances plaats. Zo komt nachtburgemeester Freek Wallagh een ode brengen, evenals dichter Hans Plomp. Verhalen worden verteld door o.a Jonathan Jones en het mini theatergezelschap het Illuseum. Magiër Wouter Ramana brengt een heerlijke show, evenals kunstenares Hester Scheurwater. Willem’s stem is steeds in het gebouw te horen. Het geheel wordt aan elkaar geregen door radio en theatermaker Sander van Driel en presentatrice Ingrid Willemse. Muziek wordt gemaakt door o.a Terts Brinkhof, Lex Empress, Ellen ten Damme, Mister Philly en heel veel anderen.

In de Kelder kun je je onderdompelen in het werk van Willem. Hier zijn oude filmbeelden, radioopnames en kunst te zien en te horen, onder andere uit zijn VPRO-tijd. Er is een luister-kamer met beroemde sprookjes van Willem. Tot slot kun je live deelnemen aan de Radiola Improvisatie Salon en de Hoorspel Academie.


Willem de Ridder
De Ridder was kunstenaar, verhalenverteller en radiomaker en zette zich in voor allerlei ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur. Ook stond hij aan de wieg van meerdere tijdschriften, zoals Hitweek, een krant die hij samen met Peter J. Muller bedacht, en het seksblad Suck, en de Willem de Ridder krant. Daarnaast was De Ridder een van de oprichters van Paradiso. In december 2022 overleed hij op 83-jarige leeftijd.


Avondprogramma & afterparty
Vanaf 20 :00 uur begint het avondprogramma geheel in Willems’ stijl met dansmuziek van dj Isis van der Wel. Niet veel later gaat dat over in een jam. Producer Mozes Meijer en initiatiefnemer Stanja van Mierlo hebben samen verschillende muzikanten uitgenodigd om dit avontuur vorm te geven. Onder andere met Mother Tongue van pianist Oscar Jan Hoogland en de nieuwe band Cindy van bassist Xander Vrienten. Ze maken samen met Tea & Dragons van Lieke Dijkstra en Gino Bombrini een avondvullend en vernieuwend muziek programma waarbij het publiek ook mee kan doen. Bezoekers die een kaartje voor overdag hebben gekocht zijn ook welkom om in Paradiso te blijven voor de afterparty en hoeven geen extra kaartje te kopen.


Stadswandelingen
In de stad wordt er gedurende de dag 3 keer een ‘Walk’ richting Paradiso gelopen. Deze  is geïnspireerd op de wandelingen en hoorspelen die Willem ooit zelf met groot succes maakte. ‘The Walk’ werd speciaal in elkaar gezet voor deze viering en komt tot stand in samenwerking met Terts Brinkhoff, Ernst W, de Parade en de Stille Disco. Voor deze wandelingen kunnen bezoekers zich opgeven door een (gratis) kaartje te reserveren via deze link. De wandeling start bij 'Het Lieverdje' (het bronzen standbeeldje op het Spui) en eindigt bij Paradiso. De exacte locatie van Het Lieverdje vind je hier.

Let op: kaartjes voor de wandeling zijn niet een geldig entreebewijs voor het Willem de Ridder feest. Voor het feest moet je apart een kaartje kopen.


Posterontwerp door Aïda de Ridder
Dochter van Willem de Ridder, Aïda de Ridder, ontwierp de poster voor het evenement geïnspireerd op de allereerste openingsposter ontworpen door Willem de Ridder zelf.

De originele openingsposter en de nieuwe poster van Aïda zijn beiden te koop via onze webshop.


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Afterparty (vanaf 21:00 uur)

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma