Programma
Wally Tax Paradiso

Wally Tax - The Outsider

Wally Tax - The Outsider

vrijdag 5 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal, Kelder

Zaal open: 19:30, Zaal sluit: 23:30, Hoofdprogramma: 20:00

Deze avond is nu ook een hommage aan initiator en medeorganisator Ben Waalwijk, die op 1 mei overleed. Vanaf 1983 werkte Ben met Wally meer dan 10 jaar als duo samen en ze produceerden zodoende de LP en CD 'Springtime in Amsterdam' met The Music. Wel lovende kritieken, maar het was geen commercieel succes. Wally verdiende volgens Ben niet alleen een eerbetoon, maar ook een standbeeld in Amsterdam.

 • Programma half zittend, half staand

In 2023 zou ras-Amsterdammer Wally Tax 75 jaar zijn geworden. Als frontman van The Outsiders wordt hij gezien als de eerste internationale popster uit Nederland. De band, bestaande uit Leen Busch (drums), Appie Rammers (bas), Ron Splinter (gitaar) en Wally, trad op als het voorprogramma van The Rolling Stones en vergaarde internationale roem. In de jaren dat The Outsiders actief was, stond het viertal onafgebroken in de Top 40 en was een inspiratiebron voor vele bands, waaronder Nirvana. Nadat The Outsiders uit elkaar gaat, maakt Wally zowel solo als met andere bands nieuwe platen, zoals 'Tax Free', 'Wally Tax' en 'Springtime in Amsterdam'. Ook schrijft hij voor anderen, waaronder 'It's Raining In My Heart', waarmee Lee Towers zijn doorbraak beleefde. Op 10 april 2005 overlijdt Wally Tax. Ondanks zijn grote staat van dienst, is er nooit een eerbetoon aan dit fenomeen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis gewijd. Tot nu.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

 • The Outsiders
 • The Mocks
 • Lord Wanhoop

Bovenzaal

  Kelder

   Wally Tax Tribute in Paradiso

   Het programma op vrijdag 5 juli ziet er als volgt uit:

   • Tribute-optredens van een gelegenheidsband, bestaande uit Outsiders Leendert Busch en Appie Rammers, David Hollestelle (Wild Romance), Frank Paavo, Sin Banovic en Franklin Majid. Daarnaast spelen de bands Lord Wanhoop en The Mocks ieder een set met covers van Tax en/of The Outsiders.
   • Tijdens het concert wordt een LP van Wally Tax met niet-uitgebrachte nummers gepresenteerd en wordt het startschot gegeven voor een fondsenwervingsactie voor een standbeeld van Wally Tax in Amsterdam-Oost.
   • De presentatie is in handen van spoken word-artiest Diana Ozon, die lang bevriend was met Wally Tax.

   Topnummers van Wally Tax

   Route naar Paradiso

   Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

   Paradiso Programme

   Programma