Programma
Wally Tax Paradiso

Wally Tax - The Outsider

Wally Tax - The Outsider

Friday 5 July

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal, Kelder

Zaal open: 19:30, Zaal sluit: 23:30, Hoofdprogramma: 20:00

Ticket € 30,00

Voor leden

Prijs is inclusief € 4,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Prijs is inclusief € 4,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

In 2023 zou ras Amsterdammer Wally Tax 75 jaar zijn geworden. Als frontman van The Outsiders wordt hij gezien als de eerste internationale popster uit Nederland. De band, bestaande uit Leen Busch (drums), Appie Rammers (bas), Ron Splinter (gitaar) en Wally, trad op als het voorprogramma van The Rolling Stones en vergaarde internationale roem. In de jaren dat The Outsiders actief was stond het viertal onafgebroken in de Top 40 en was een inspiratiebron voor vele bands, waaronder Nirvana. Nadat The Outsiders uit elkaar gaat maakt Wally zowel solo als met andere bands nieuwe platen, zoals 'Tax Free', 'Wally Tax' en 'Springtime in Amsterdam'. Ook schrijft hij voor anderen, waaronder 'It's Raining In My Heart' waar Lee Towers zijn doorbraak mee beleefde. Op 10 april 2005 overlijdt Wally Tax. Ondanks zijn grote staat van dienst is er nooit een eerbetoon aan dit fenomeen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis gewijd. Tot nu.

Wally Tax Tribute in Paradiso

Op vrijdag 5 juli 2024 is in Paradiso van 19:00 uur tot 23:00 uur een feestelijk evenement (dresscode 60-er jaren), dat bestaat uit:

 • Het tribute concert bestaat uit een old school gelegenheidsband aangevuld met wisselende muzikanten zoals Outsiders Leen Busch en Appie Rammers, David Hollestelle, Douwe Bob en Daniël Boissevain. Daarnaast komt er een new school band van jonge muzikanten die zijn geïnspireerd door Wally Tax en/of The Outsiders.
 • Tijdens het concert wordt een LP van Wally Tax met niet uitgebrachte nummers gelanceerd en wordt het startschot gegeven voor een fondsenwervingsactie voor een standbeeld van Wally Tax.
 • Een expositie die avond van foto’s, schilderijen, LP-hoezen, boeken, documentaires, TV-en radiofragmenten.
Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Bovenzaal

   Kelder

    Topnummers van Wally Tax

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma