VANZ Site header

Van alleen naar zachter met Lewis Capaldi, Matthew and the Atlas, Sam Fender e.a.

Van alleen naar zachter met Lewis Capaldi, Matthew and the Atlas, Sam Fender e.a.

zondag 23 september 2018

zondag 23 september 2018

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal, Bovenzaal

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 18:30

 • Programma half zittend, half staand

Je kunt hier het blokkenschema downloaden.

Van Alleen Naar Zachter, terug naar de essentie van de song in een solo/stripped down setting. Paradiso presenteert een avontuurlijke luisteravond vol met gerenommeerde en nieuwe singer-songwriters die zichzelf of met weinig hulp zullen begeleiden op het podium. De kracht van de muziek laat zich vooral gelden door originele en knappe arrangementen waar de opbouw van de liedjes onmiskenbaar de belangrijkste troef is. Verwacht soulvolle folk, minimalistische jazzy melodieën en innemende songs die een unieke botsing tussen het euforische en het hartverscheurende demonstreren. Maak kennis met de artiesten via onderstaande video's.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

 • Lewis Capaldi
 • Matthew And The Atlas
 • Sam Fender
 • Ainslie Wills

Bovenzaal

 • Nilüfer Yanya
 • Hollow Coves
 • Adam French

Bovenzaal

 • Anna Leone
 • Martin Luke Brown
 • Violetta Zironi

Lewis Capaldi

De 21-jarige singer-songwriter Lewis Capaldi wist in 2017 al zeer hoge ogen te gooien. Aan het eind van het jaar bracht de Schot zijn eerste EP uit getiteld 'Bloom', met daarop vier prachtige liedjes. Het nummer 'Bruises' dat daarvan afkomstig is is inmiddels meer dan 30 miljoen keer gestreamd en Lewis wordt getipt als artiest waar het meest van verwacht mag worden in 2018. Je ziet hem solo tijdens deze avond.

Hqdefault 180522 160726

Lewis Capaldi

Lost On You (Live)

Matthew and the Atlas

Matthew and the Atlas is het geesteskind van singer-songwriter Matthew Hagerty die soulvolle folk maakt met een typisch Brits poprandje. De kracht van de muziek van Hagerty - gezegend met een diepe, rauwe stem - zit hem vooral in de originele en knappe arrangementen waar de opbouw van de liedjes onmiskenbaar de belangrijkste troef is: vaak klein beginnend met slechts een akoestische gitaar, en uitmondend in een groots, harmonieus slot.

Hqdefault 180522 161049

Cali

Matthew and the Atlas

Sam Fender

De 22-jarige Sam Fender was er al vroeg bij in de muziekwereld: zijn enorme talent werd ontdekt door de manager van singer-songwriter Ben Howard. Hij deed al een solo-tour in de voorprogramma’s van onder andere Catfish and The Bottlemen, Ben Howard, Daughter, George Ezra, Hozier , Nick Mulvey, Willy Mason en Benjamin Francis Leftwich. Fenders debuutsingle 'Play God' kwam begin dit jaar uit. Verwacht een innemende solo-performance met gevoelige liedjes.

Hqdefault 180522 161952

Start Again

Sam Fender

Nilüfer Yanya

De piepjonge Nilüfer Yanya heeft een soulvolle stem en begeleidt zichzelf op elektrische gitaar. Ze haalt haar inspiratie bij iconische songwriters als Nina Simone en Jeff Buckley en ook bij 'modernere' artiesten Connan Mockasin en Rosie Lowe. Nilüfer Yanya's muziek integreert de grootstedelijke urban vibe met mooie gitaarlijnen, onderdrukte soulvolle en jazzy melodieën, over minimalistische en sfeervolle beats. Volgens Pitchfork 'liedjes die zich in je hersenpan nestelen en het genotscentrum blijven raken'.

Hqdefault 180522 161953

Thanks 4 Nothing

Nilüfer Yanya

Hollow Coves

Een paar gemeenschappelijke vrienden zorgden ervoor dat Ryan Henderson en Matt Carins van het indiefolkduo Hollow Coves elkaar leerden kennen. De twee jongens bleken meer gemeen te hebben: een onuitputbare reislust, liefde voor de natuur en een gedeelde passie voor akoestische muziek. Van daaruit begonnen ze samen liedjes te schrijven, waarin de drie bovenstaande elementen organisch met elkaar samensmolten. Het resultaat is een aardse folksound met de harmonieën van twee stemmen die uitverkoren voor elkaar lijken te zijn.

Hqdefault 180522 161953 1

Coastline (Lakeside Acoustic Session)

Hollow Coves

Anna Leone

Anna Leone heeft een hypnotiserende stem en een magische manier van het schrijven van teksten. De Zweedse singer-songwriter werd beinvloed in haar muziek door Bob Dylan, Cat Stevens en Nina Simone. Haar single 'My Soul I' bevat een emotionele stem en oprechtheid die het kloppend hart draagt van haar debuut EP 'Wandered Away'.

Hqdefault 180522 162516

If You Only

Anna Leone

Adam French

Adam French leerde zichzelf in zijn tienerjaren gitaar, piano, bass en drum aan. In 2013 verhuisde hij naar Londen om zijn solocarrière te beginnen. De singer-songwriter neemt je mee naar een magische wereld met zijn nummers. De ambient indieklanken in zijn muziek zijn het evenbeeld van zijn lyrics: open en kwetsbaar. French heeft al een aantal EP's op zijn naam staan, waarvan hij de meest recente 'You From The Rest' dit jaar uitbracht.

Hqdefault 180522 162516 1

My Addiction

Adam French

Violetta Zironi

Violetta begon haar eerste liedjes te schrijven op haar zestiende. Met een country/blues trio tourde ze langs barretjes en festivals in het noorden van Italië. Ze maakte naam voor zichzelf en werd getekend door een label wat haar de nieuwe popster van Italie wilde maken. Na enkele singles besefte Violetta dat de liedjes die ze aan het zingen was, niet representeerden wie ze wilde zijn. Ze besloot haar eigen weg te kiezen en weer te gaan touren en ontwikkelde haar eigen geluid is. Een mix van folk, americana en countrymuziek, met mediterrane roots.

Hqdefault 180522 162800

Half Moon Lane

Violetta Zironi

Martin Luke Brown

Door de goden gezegend met een soul- en folk-geïnspireerde falsetstem, vertegenwoordigt Martin Luke Brown de essentie van zijn klassieke invloeden. Met de jaren (en ervaring) groeide zijn zelfvertrouwen en verlegde hij de grenzen steeds verder. En daarin slaagt hij ook met zijn eerste EP ‘Take Out Of Me’ (2015) waarin hij romantisme vermijdt maar wel getuigt over zijn persoonlijke leven, ervaringen en de lessen die hij heeft getrokken. Maar de songwriter zit niet stil en blijft single na single uitbrengen waaronder zijn nieuwste 'Grit Your Teeth'.

Hqdefault 180522 162946

Bring It Back To Me (Live Acoustic Session)

Martin Luke Brown

Ainslie Wills

Ainslie Wills beschikt over een stem die klinkt vol zekerheid en overtuiging. Toch weet ze met haar eerlijke teksten menselijke breekbaarheid te tonen zoals de maatschappelijke druk om te presteren. Haar melodieën varen moeiteloos mee op haar stem wat een hypnotiserend effect geeft. Wills haar muziek en podiumuitstraling zorgden dat ze als support geboekt werd voor concerten van Tom Chaplin, Leon Bridges en Vance Joy, en uitverkochte eigen shows in Australië en het Verenigd Koninkrijk volgden. Volgend jaar verschijnt haar lang verwachte album.

Hqdefault 180816 152937

Ainslie Wills

Society

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma