Programma
Howl Hum Life

The Howl & The Hum + LIFE

The Howl & The Hum + LIFE

donderdag 1 juni 2023

donderdag 1 juni 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

Op donderdag 1 juni treden London Calling-veteranen en Britse indielievelingen LIFE en The Howl And The Hum op in Tolhuistuin. Beide bands hebben al naam gemaakt voor zichzelf, maar met de mogelijkheid ze op dezelfde avond te aanschouwen, belooft het een waar spektakel te worden. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • LIFE
  • The Howl & The Hum

LIFE

De opgeschoten leden uit de Engelse stad Hull maken opgefokte, snelle indierock met een boodschap; het debuutalbum uit 2017 draagt de cynische titel ‘Popular Music’. Het viel in de smaak bij critici, vooral door de opvallende en venijnige zang van Mez Green. Na uitgebreide tournees met muzikale broers Slaves en IDLES, verscheen de tweede plaat 'Moral Fibre'. Eveneens een ironische reflectie op de muziekindustrie, vol sociaal commentaar en felle punk. Niet zo lang geleden verscheen 'North East Coastal Town’ en zette de band een spetterend optreden neer op London Calling. 

Hqdefault 230329 103253

LIFE

Friends Without Names

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

The Howl And The Hum

The Howl & The Hum combineert donkere, hypnotiserende pop met postpunkinvloeden tot krachtige folknummers. De band is afkomstig uit York in Engeland, een plek die ze zelf omschrijven als "oude stad vol spookverhalen en pubs". In één van deze pubs ontmoette de band elkaar, werkte er, schreef, repeteerde en speelde er - en verbeterde op deze manier langzaam maar zeker hun ambacht. Inspiratie wordt naar eigen zeggen gehaald uit folkmuzikanten uit de jaren 60, zoals Bob Dylan, Leonard Cohen en Joni Mitchell, en doordrenkt met alternatieve muziek uit de jaren 90, à la Radiohead en Massive Attack. De indierockers stonden al tweemaal op London Calling Festival en werden door recensenten en publiek beide keren een van de absolute hoogtepunten genoemd. 

Hqdefault 230329 103253 1

The Howl & The Hum

Hostages

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Set times

Deuren open: 19.00 uur
Aanvang LIFE: 20.00 uur
Aanvang The Howl & The Hum: 21.00 uur

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma