Programma
Werkman cover 1500x1500

The Dutch + The Record Man

The Dutch + The Record Man

maandag 27 augustus 2018

maandag 27 augustus 2018

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Op 27 augustus staat de kleine zaal van Paradiso in het teken van het Run The Story label, dat twee album-releases presenteert:  'Werkman' van The Dutch en The Record Man met 'A tribute to Ron Kane'.

The Dutch presenteert het nieuwe album 'Werkman', het vijfde van de band, na 'Four' uit 2016. Vier van de zes liedjes op het nieuwe mini-album zijn geïnspireerd door De Ploeg, de Groningse kunstenaarskring die dit jaar 100 jaar bestaat. De single 'So Long H.N. Werkman' bevat een gedicht van Hendrik Nicolaas Werkman, voorgedragen door Job Cohen. De videoclip van het nummer is een animatie gebaseerd op schilderijen en “druksels” van Werkman. De video, gemaakt door Iris Frankhuizen, is onderdeel van de tentoonstelling “De Ploeg, Avant-garde in Groningen 1918-2018” die te zien is in het Groninger Museum.
Hans Croon (zang, gitaar), Bert Croon (zang, toetsen), Jan de Kruijf (bas) en Klaas Jonkmans (drums) gaan al een tijdje mee. De band ontstond in 1979. Na successen met onder meer 'This Is Welfare' en 'Another Sunny Day' stopte de band in 1987, om terug te komen in 2014, naar aanleiding van de digitale uitgave van twee albums. 

The Record Man 
In 2017 stuurde de New Yorkse producer/componist Bob Gaulke naar diverse muzikanten wereldwijd het bericht dat hun gezamenlijke fan, Ron Kane, met ernstige gezondheidsproblemen kampte: “As you know, Ron has been very sick lately. I’ve been creating a few “Get Well” songs for him with some of his favorite musicians. I was wondering if you might like to get involved.” Het project kwam in een stroomversnelling toen Kane overleed. Er ontstonden tal van interessante muzikale samenwerkingen tussen 29 muzikanten. Het resultaat is een bijzonder album met een diversiteit aan stijlen: The Record Man. Een titel die volledig op Ron Kane slaat want er is geen grotere muziekverzamelaar denkbaar met zo’n eclectische smaak dan Ron. Bob Gaulke neemt een deel van de muzikanten die aan The Record Man hebben bijgedragen mee naar Paradiso. Onder hen ook Nederlandse artiesten die een band hadden met Ron Kane, zoals Tom America, Pieter Bon, Hans Croon en Marco Raaphorst.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • The Dutch
  • The Record Man
Hqdefault 180719 094654

The Dutch

So Long H.N. Werkman (featuring Job Cohen)

Hqdefault 180719 094654 1

The Record Man

Human Heart

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma