SYML

SYML + néomí + neomi

SYML + néomí + neomi

donderdag 9 maart 2023

donderdag 9 maart 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Wie SYML zegt, zegt eenvoud. De singer-songwriter blijft het liefst bij zichzelf en zijn eigen ervaringen zonder al te veel bombarie. Vandaar dat de artiestennaam van Brian Fennell ook zo passend is; SYML betekent simpel in het Welsh, de plek waar zijn biologische ouders vandaan komen. SYML groeide op in Seattle, maar ontdekt op 18-jarige leeftijd dat hij geadopteerd is. Muziek is Fennell's rustpunt. De plek waar hij thuiskomt, ervaringen verwerkt en waar hij zijn instincten op hun beloop laat. Met een engelachtig falset, gitaar, minimale synths, viool en piano maakt hij minimalistische sonische folklandschappen. Op het nieuwe album 'The Day My Father Died' is dat niet anders. Met zo'n titel verwacht je wellicht zware tragiek, maar niets in minder waar. Het is een lichtere plaat dan bijvoorbeeld 'DIM' uit 2021. Het uitgangspunt van het album is het besef dat verlies ervoor kan zorgen dat je anders naar dingen kijkt dan voorheen. The Day My Father Died gaat over leven in het hier en nu met de mensen die je graag dichtbij je hebt.

Support: néomí
néomí is de bijnaam voor folk-pop singer-songwriter Neomi Speelman. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Ben Howard, Bob Dylan, Phoebe Bridgers, The Paper Kites en Novo Amor, schrijft ze authentieke verhalen ondersteund door dromerige folklandschappen. Na een minder succesvol avontuur met pianolessen, is het schrijven van liedjes is haar tweede natuur geweest sinds ze voor het eerst de gitaar oppakte. Ondertussen is debuut-EP 'before' uit waarin je wordt meegenomen in het muzikale dagboek van néomí, waarin ze haar mijmeringen en herinneringen op een eerlijke manier deelt.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • SYML
  • néomí

SYML signeersessie in Concerto

Op de dag dat hij in Paradiso staat komt SYML langs in Concerto om zijn fans te ontmoeten en het nieuwe album te signeren. De sessie zal plaatsvinden van 17:30 tot 18:30 aan de Utrechtsestraat 54- 60 in Amsterdam. De toegang is gratis, en aanmelden is niet nodig.

Op donderdag 9 maart staat SYML in Paradiso Amsterdam voor een concert. Klik hier voor meer info & tickets

SYML

Howling

Op donderdag 9 maart staat SYML in Paradiso Amsterdam voor een concert. Klik hier voor meer info & tickets

SYML

STAY CLOSE

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma