Programma
Paradiso

Sugar Mountain: New Madrid, Corb Lund

Sugar Mountain: New Madrid, Corb Lund

Thursday 7 January 2016

Thursday 7 January 2016

Het programma Sugar Mountain is aangepast omdat Brent Best wegens omstandigheden helaas heeft moeten afzeggen. Het programma is hierdoor verplaatst van de grote naar de kleine zaal van Paradiso. De aanvangstijd is gewijzigd van 19.00 naar 19.30 uur. De zaal gaat nu open om 19.00 uur. De entreeprijs is €12,50 geworden (i.p.v. €15,-). Bezoekers met reeds gekochte kaarten krijgen €2,50 retour aan de zaal of kunnen hun kaarten t/m 6 januari 2016 retourneren bij Ticketmaster. Zie voor meer informatie: www.paradiso.nl/web/kaartverkoop.htm

“You Can’t Be Twenty On Sugar Mountain” zong Neil Young al op zeer jonge leeftijd in één van zijn meest oprechte liedjes. Hij blikte met weemoed terug op zijn jeugd maar toonde tegelijkertijd aan klaar te zijn voor de toekomst. Typerend voor de binnen- en buitenlandse artiesten die op donderdag 7 januari in Paradiso te zien zijn tijdens Sugar Mountain presents: roots, country en aanverwante stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed, maar wel met het vizier op de toekomst gericht.

De mannen van New Madrid hebben zich duidelijk laten inspireren door psychedelische rockmuziek uit de jaren zestig. De band komt uit Athens, Georgia in de Verenigde Staten. Daar is de tweede plaat 'Sunswimmer' met veel lof ontvangen. Het album staat, op een dromerig gitaarliedje als intro na, vol harde gitaarriffs en intense vocalen.

Voor zijn nieuwe album 'Things That Can't Be Undone' heeft de Canadees Corb Lund de hulp ingeroepen van de producer Dave Cobb (Jason Isbell, Sturgill Simpson) en het resultaat mag er zijn. Hij blijft een rootsrocker met een voorliefde voor hardcore country, maar Cobb heeft daar ook een sixties pop-geluid aan toegevoegd. Lund is de Canadese Steve Earle, een eigenzinnig talent van de eerste orde.

Paradiso Programme

Programma