Programma
Spidergawd 1 lowresssss

Spidergawd + Årabrot

Spidergawd + Årabrot

donderdag 25 januari 2024

donderdag 25 januari 2024

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Geïnspireerd door bands als Thin Lizzy, MC5, Kyuss en Black Sabbath richtten Motorpsycho-bassist Bent Sæther en zijn collega Kenneth Kapstad Spidergawd op als zijproject in 2013. Met zanger en gitarist Per Borten en saxofonist Rolf Martin Snustad was de bezetting van de band compleet. Het titelloze debuutalbum verscheen begin 2014 en werd in hun thuisland Noorwegen direct genomineerd voor een belangrijke muziekprijs. In 2016 verliet een van de initiatiefnemers, Bent Sæther, de band, Hallvard Gaardløs nam het over als bassist. In 2021 voegde Brynjar Takle Ohr zich bij de band als tweede gitarist. ‘Spidergawd VI’, hun meest recente plaat, kwam uit in december 2021.

Line-up

Club

  • Spidergawd
  • Årabrot
Spidergawd

Spidergawd

Prototype Design

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Beluister de top tracks

Årabrot

Geboren in de lange donkere winters van Noorwegen, werd Årabrot te zwart voor metal en te avant-gardistisch voor punk, dus smeedden ze hun eigen pad. Ontstaan uit lege wegen en de koude ondoordringbare diepten van de fjorden van hun thuis. Een Noorse gothiek, verhalen gezongen en verteld in geschreeuw en gefluister. Met een stalen gitaar, een stalen blik, een sneer en een Stetson is Årabrot de buitenechtelijke nakomeling van Billie Holiday en Elmore James.

Årabrot bestaat uit Kjetil "Tall Man" Nernes en Karin "Dark Diva" Park. Ze wonen met hun twee kinderen op het Zweedse platteland in de oude kerk die hun bezit is.

Beluister de top tracks

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma