Programma
Sparks Paradiso Website

Sparks

Sparks

maandag 31 mei 2021

maandag 31 mei 2021

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

NL: Het concert van Sparks in Paradiso is verplaatst van 17 oktober 2020 en 31 mei 2021 naar 21 april 2022. Alle tickets voor de vorige 2 datums blijven geldig voor de nieuwe datum. Alle kaartkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

ENG: The Sparks concert at Paradiso has been moved from October 17, 2020 and May 31, 2021 to April 21, 2022. All tickets for the previous 2 dates will remain valid for the new date. All ticket buyers will receive an email with more information.

De broers Ron en Russell Mael uit Los Angeles brachten eind jaren ’60 voor het eerst samen muziek uit. Hun grote, internationale doorbraak volgt in 1974 met de hits ‘This Town Ain’t Big Enough For Both of Us’ en ‘Amateur Hour’. De band staat bekend om hun genrefluïditeit: van artrock tot pop, glamrock, synthpop en new wave: Sparks houdt zich niet aan genreregels en heeft het experiment nooit geschuwd. Mede hierdoor, en door het bijzondere voorkomen van de broers, verkreeg de band door de jaren heen een cultstatus: muzikanten als Paul McCartney, Morrissey, Johnny Marr en Joey Ramone spraken meer dan eens hun grote bewondering uit voor de band. Ook tot op heden weet Sparks relevant te blijven: zo vormden ze in 2015 samen met het Britse Franz Ferdinand de supergroep FFS (Franz Ferdinand & Sparks), waarmee ze destijds o.a. op Lowlands te zien waren en een nieuwe generatie fans aan zich wisten te binden. Onlangs bracht Sparks hun nieuwste album 'A Steady Drip, Drip, Drip' uit. In mei 2021 zie je de heren in het kader van hun gelijknamige Europese tournee in Amsterdam.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Sparks
Sparks - This Town Ain't Big Enough For Both Of Us

Sparks

This Town Ain't Big Enough For Both Of Us

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Sparks - Lawnmower

Sparks

Lawnmower

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma