Programma
94c0940c Sophie Hunger Official

Sophie Hunger + Géonne Hartman

Sophie Hunger + Géonne Hartman

zaterdag 25 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 18:00, Hoofdprogramma: 21:00

Dit is het verplaatste concert van 28 november 2021. Tickets gekocht voor de oorspronkelijke datum blijven geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

Sophie Hunger groeide op in Zwitserland, Engeland en Duitsland. Het dan ook niet gek dat de jonge Zwitserse meerdere talen beheerst en dit ook gebruikt in haar muziek. Haar eerste plaat ‘Sketches On Sea’ kwam uit in 2006 en werd door The Guardian beschreven als het beste van Laura Marling, Beth Orton en Björk in één folkrock pakket. Maar sinds haar laatste album ‘Supermoon’ uit 2015 heeft Hunger wat ingrijpende veranderingen aangebracht in haar leven. Verhuisd naar Berlijn verruilde Hunger haar instrumenten voor drummachines en software. Ze dook in het electronic-hart van Berlijn en besloot gevoed door haar nieuwe liefde een volledig Engelstalig album te maken, de titel ‘MOLECULES’. Hunger zelf beschrijft het als “minimal electronic folk”. Wat niet veranderd is zijn haar eigenwijze popnummers, intiem, met spookachtige, subtiele begeleiding en haar indringende stem die krachtig, melancholiek, verrassend en veelzijdig is. In 2020 volgden de Duitstalige albums 'Halluzinationen' en 'Ich Liebe Dich'. In 2022 komt Sophie Hunger terug naar Amsterdam voor een concert in Tolhuistuin.

Support: Géonne Hartman
In een menigte zou ze niet zo opvallen maar haar stemgeluid dwingt tot luisteren. Haar debuutalbum geproduceerd door Tessa Rose Jackson (Someone) werd samen met haar band een uitgestrekt landschap van melodische en catchy indie folksongs. Over liefhebben en loslaten, zeeën en bergen. Haar eerste twee singles werden goed ontvangen door 3VOOR12 (NPO 3FM). Op 22 april presenteert ze haar debuutalbum He Went To The Sea.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Sophie Hunger
  • Géonne Hartman
Sophie Hunger - Maria Magdalena

Sophie Hunger

Maria Magdalena

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma