Programma
TRANCE web

Sonic Acts Biennial 2024: TRANCE

Sonic Acts Biennial 2024: TRANCE

vrijdag 23 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

In Paradiso

Zaal open: 14:30, Zaal sluit: 03:00, Hoofdprogramma: 15:00

Kaartverkoop via Sonic Acts

Ergens tussen een rockconcert, een underground rave, een meeslepende theaterproductie en een buitenaards filmexperiment presenteert de visionaire hedendaagse kunstenaar Tianzhuo Chen, de regisseur van Asian Dope Boys, voor TRANCE een synthese van zijn werk van de afgelopen tien jaar. De 12 uur durende extravaganza vindt plaats in de voormalige kerk Paradiso en omvat een uitgebreid ensemble van internationale muzikanten en performers zoals ¥ØU$UK€ ¥UK1MAT$U, Dis Fig, KIM KHAN, Ylva Falk, Kasimyn en Ican Harem (Gabber Modus Operandi).

De multidisciplinaire voorstelling met de levendige, griezelige, tentaculaire en uitbundige animaties van Chen bevat live muziek, dans, installatie, dj-sets en audiovisuele componenten, waaronder een enorme sculptuur van een microdier genaamd een tardigrade die aan het plafond van Paradiso hangt. Onder het glas-in-loodraam wordt de vloer bedekt met een laag echt gras, tropische planten en waterpartijen, waardoor de kerk een metafoor wordt van een levend, ademend organisme. Door een opmerkelijke terugkeer naar de innerlijke werking van het lichaam, tijd en ruimte wordt het podium een symbiotische entiteit die een extatische assemblage mogelijk maakt.

Het volledige schema van dit 12 uur durende clubspektakel wordt op 15 januari bekendgemaakt op de website van de Sonic Acts Biënnale 2024.

Enkele waarschuwingen: naaktheid, grof taalgebruik + filmen en fotograferen tijdens de voorstelling is uitdrukkelijk toegestaan.

Het evenement is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Foto: CG Watkins van ‘TRANCE’ door Tianzhuo Chen. Ter beschikking gesteld door Sonic Acts.

Tianzhuo Chen

Geboren in China in 1985, woont Tianzhuo Chen tegenwoordig in Berlijn. Zijn eclectische en multidisciplinaire praktijk omvat performance, installatie, video, fotografie en werken op papier, elementen die vaak naadloos geïntegreerd zijn in complexe, allesomvattende performances die de grenzen tussen tentoonstelling en theater doen vervagen.

Meer info
Tianzhuo Chen web

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma