Programma
Songhoy

Songhoy Blues

Songhoy Blues

Sunday 12 November 2017

Sunday 12 November 2017

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Songhoy Blues is een bijzondere desertbluesband uit Mali. De groep heeft in Bamako hun debuutalbum opgenomen met producer Nick Zinner (tevens gitarist van de band Yeah Yeah Yeahs). Garba Touré, de gitarist van de band, werd in 2012 verdreven uit het Noorden van Mali door jihadisten. Hij nam zijn gitaar mee en vertrok zuidwaarts – terwijl zijn hart en ziel nog wel verlangen naar zijn oude thuisbasis. Hij besloot om muziek te maken die deed denken aan het Noorden van Mali en aan de sfeer en muziek daar, en zo kon hij zichzelf en andere vluchtelingen helpen om het verdriet te verwerken. Songhoy Blues werd door African Express naar Engeland gehaald door dit bijzondere verhaal én hun swingende nummers. Vanuit daar groeit het succes van de band gestaag door. Zo speelde Songhoy Blues al een paar keer samen met Damon Albarn (Blur/Gorillaz).

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Songhoy Blues

Gratis met de Ticket to the Tropics-pas 2017

Dit concert is gratis toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2017. Pashouders moeten zich aanmelden via de onderstaande link. 

Maxresdefault 28
Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma