Programma
Shabazz web

Shabazz Palaces

Shabazz Palaces

donderdag 9 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Achter het hiphopcollectief Shabazz Palaces gaan de creatieve krachten schuil van het dynamische duo Tendai Maraire en Palaceer Lazaro, ook bekend als Ishmael Butler van Digable Planets. Hun roemrijke verleden omvat een baanbrekende fusie van jazz en hiphop in de jaren negentig, maar Shabazz Palaces evolueert gestaag naar een dieper, intenser hiphopgeluid. Hier worden futuristische beats kunstig vermengd met spirituele en intellectuele teksten, waarmee ze doelbewust de grenzen van het genre verkennen.

Dit is in goede aarde bevallen, want inmiddels hebben ze samengewerkt met een breed scala aan artiesten, waaronder Thundercat, Death Grips en Flying Lotus. Sinds het debuutalbum in 2009, uitgebracht onder het gerenommeerde label Sub Pop, verkennen ze conceptueel terrein met albums zoals 'Quazarz: Born on a Gangster Star', 'Quazarz vs. The Jealous Machines' en 'Robbed in Rareness'. Met een kosmische esthetiek en diepgaande poëzie laat Shabazz Palaces een blijvende indruk achter op de hedendaagse hiphopscene.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Shabazz Palaces
NPR Music Tiny Desk Concert

NPR Music Tiny Desk Concert

Shabazz Palaces

Myths Of The Occult (feat. Japreme Magnetic)

Myths Of The Occult (feat. Japreme Magnetic)

Shabazz Palaces

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma