Samba Toure LR

Samba Touré

Samba Touré

Thursday 23 March 2023

Thursday 23 March 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Zaal sluit: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2023. Bestel de pas in de webshop van Paradiso of kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.

Samba Touré is een muzikant uit Mali die vooral bekend is om zijn virtuoze gitaarspel en unieke mix van Afrikaanse blues, woestijnrock en traditionele Malinese muziek. Touré werd geboren in het stadje Diré, gelegen aan de oevers van de rivier de Niger, in het noorden van Mali. Hij groeide op in een familie van muzikanten en begon op jonge leeftijd gitaar te spelen. Touré's vader, Ould Sidy, was een bekende muzikant in de regio en speelde op de traditionele luit genaamd ngoni.

Touré begon zijn muzikale carrière als lid van de band van de legendarische Malinese zanger Ali Farka Touré, met wie hij jarenlang toerde en optrad. In 2008 bracht hij zijn eerste soloalbum uit, genaamd "Songhai Blues: Homage to Ali Farka Touré", waarop hij de muziek van zijn mentor eerde en zijn eigen stijl ontwikkelde. Sindsdien heeft Touré meerdere albums uitgebracht, waaronder "Albala" (2013) en "Wande" (2018), die lovende kritieken kregen van muziekrecensenten en fans over de hele wereld. 

Zijn muziek wordt vaak omschreven als "woestijnblues" vanwege de melancholische gitaarriffs en de hypnotiserende ritmes die doen denken aan de uitgestrekte woestijnen van de Sahara. Touré is een trotse vertegenwoordiger van de rijke muzikale tradities van zijn thuisland Mali en heeft opgetreden op tal van internationale festivals en podia. Hij wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde en innovatieve gitaristen uit West-Afrika en zijn muziek is een brug tussen de oude en nieuwe generaties muzikanten in de regio.

Naast zijn carrière als muzikant is Touré ook een activist die zich inzet voor de culturele en sociale rechten van zijn volk, met name de Toearegs die in het noorden van Mali wonen. Hij heeft zich uitgesproken tegen de gewapende conflicten en het extremisme in de regio en zet zich in voor vrede en verzoening. Touré blijft een belangrijke figuur in de hedendaagse Malinese muziekscene en een inspiratie voor jonge muzikanten in de regio en daarbuiten.

Bezetting:
Samba Touré (gitaar/vocals)
Djimé Sissoko (ngoni/percussie)
Souleymane Kane (kalebas)

Line-up

Club

  • Samba Touré
Samba Touré - Chiri Hari

Samba Touré

Chiri Hari

Ticket to the Tropics-pas 2023

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen drie jaar toegang tot onder meer concerten van Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Dengue Dengue Dengue, en vele anderen. 

Hoe werkt het?
Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2023. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Geldigheid pas
De pas is geldig vanaf 1 januari 2023 t/m 31 december 2023. Let wel op: de pas van 2020/2021 is vanwege corona verlengd en het komende jaar ook geldig voor alle concerten die oorspronkelijk zouden plaatsvinden in 2020/2021 en zijn verplaatst naar 2023. Kijk goed op onze website welke pas geldig is voor het concert wat je wil bezoeken.

Het concert van Samba Touré is te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2023.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma