Programma
RAYMOND LR

Raymond van het Groenewoud - Raymond 70

Raymond van het Groenewoud - Raymond 70

zaterdag 20 juni 2020

zaterdag 20 juni 2020

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Het concert van Raymond van het Groenewoud op 20 juni is uitgesteld en zal nu plaatsvinden op maandag 22 februari. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers ontvangen een e-mail met verdere informatie. 

====

In februari 2020 werd Raymond van het Groenewoud zeventig. Hij viert dit met de bijzondere, feestelijke concertreeks ‘RAYMOND 70’, waarmee hij langs een tiental grote zalen in België trekt. Daarnaast geeft hij in het kader van ‘RAYMOND 70’ één exclusief concert in Nederland in de grote zaal van Paradiso.

Tijdens het concert neemt van het Groenewoud zijn publiek mee op een reis door zijn ongekend grote en diverse repertoire onder begeleiding van zijn vaste begeleidingsband, waar voor deze gelegenheid ook een blazerssectie aan is toegevoegd. Ook zal er historisch en recent beeldmateriaal worden vertoond tijdens het concert.

Daarnaast brengt de Vlaamse zender Eén in het kader van zijn zeventigste verjaardag in februari 2020 een driedelige documentaireserie uit over zijn leven. De documentaire is deels opgenomen in Paradiso en bevat bijdrages van hedendaagse Vlaamse artiesten als Black Box Revelation en Zwangere Guy. 

Raymond van het Groenewoud:
Raymond van het Groenewoud behoeft eigenlijk geen introductie. Tijdens zijn glansrijke carrière van bijna vijftig jaar is de Vlaamse zanger, muzikant, songschrijver, dichter en filosoof uitgegroeid tot een icoon, zowel in zijn thuisland België als op Nederlandse bodem. Door de jaren heen wist hij grote hits te scoren met nummers als ‘Meisjes’ (1977), ‘Je veux de l’amour’ (1980), ‘Chachacha’ (1981)’ en ‘Twee Meisjes’ (1995).

Van het Groenewoud heeft een bijzondere band met Amsterdam: hij is geboren en getogen in Brussel en Antwerpen, maar kind van twee ras-Amsterdamse ouders. In december 1978 speelde hij voor het eerst in Paradiso, twee jaar later volgde zijn grote Nederlandse doorbraak na een optreden op Pinkpop in 1980.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Raymond van het Groenewoud
Raymond van het Groenewoud - live

Raymond van het Groenewoud

Live

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma