Programma
Het Zesde Metaal LR nieuwepersfoto

Het Zesde Metaal

Friday 6 December

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Inclusief daglidmaatschap

De poëtische West-Vlaamse dialectrockband Het Zesde Metaal is sinds 2005 een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap, met Belpopklassiekers als 'Ploegsteert', 'Naar De Wuppe' en 'Tid Van Ton', en bekroonde albums als 'Nie Voe Kinders', 'Calais' en 'Skepsels'. Binnenkort verschijnt 'Het langste jaar', het zesde album al van de band, en ontstaan in emotionele omstandigheden. Medio 2022 sloeg het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens in als een bom, en het inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Pintens zette de pet van producer op en leidde de band de zomer van het jaar daarop de studio in om nog een laatste keer alles te geven. Een maand na de opnames stierf hij. ‘Het langste jaar’ is een muzikale neerslag geworden van de hevigste periode uit de geschiedenis van de band, maar is tegelijk wellicht de meest melodieuze plaat van Het Zesde Metaal, met meer ruimte dan ooit voor fijnzinnige arrangementen. Na een prachtig, aangrijpend concert in de Bovenzaal van Paradiso in maart komt de band aan het einde van dit jaar terug naar Amsterdam voor een concert in Tolhuistuin.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Het Zesde Metaal

De Volkskrant: 'Anderhalf uur weergaloos mooie muziek' | ★★★★☆

In maart 2024 gaf de band een prachtig en ontroerend concert in de Bovenzaal van Paradiso. De Volkskrant: 'Over het concert van de Belgische rockband Het Zesde Metaal hing een sluier van rouw. Het leverde anderhalf uur weergaloos mooie muziek op'.

Het Zesde Metaal

Het Zesde Metaal

Het Langste Jaar

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma