Programma
Paradiso

Progress Bar with a.o. King Midas Sound & Fennesz

Progress Bar with a.o. King Midas Sound & Fennesz

Saturday 16 January 2016

Saturday 16 January 2016

Vanaf nu kun je voor alle nachtprogramma’s ook terecht op www.clubparadiso.amsterdam.
Volg Club Paradiso ook via Facebook, Instagram en Twitter.

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in de Tolhuistuin: bij restaurant THT.

Progress Bar is een nieuwe samenwerking tussen Sonic Acts, Viral Radio en Lighthouse (in Brighton, UK). Het is een regelmatig terugkerende avond vol innovatieve ideeën en dance; een levendige mix van toespraken, screenings, optredens en een clubnacht, allemaal op één avond.

De eerste editie van Progress Bar in Amsterdam staat in het teken van artiesten uit Trinidad, Japan, Chili en het Verenigd Koninkrijk. De avond begint met toespraken door muziek- en cultuurjournalist Aimee Cliff van the Fader en Roger Robinson, medeoprichter van King Midas Sound. Daarna neemt King Midas Sound & Fennesz het over, een nieuw samenwerkingsverband tussen King Midas Sound en de Oostenrijkse Chris Fennesz, pionier van de elektronische muziek. Zij zullen hun nieuwe album Edition 1 ten gehore brengen, dat door Resident Advisor omschreven werd als ‘een geleidelijk opbouwend rokerig crescendo van noise’. Progress Bar gaat als clubavond door tot in de kleine uurtjes met Lexxi, Endgame & Kamixlo – Londense boegbeelden en medeoprichters van Endless, de revolutionaire, genredoorbrekende clubavond die een podium biedt aan de tofste nieuwe producers in Londen.

Aimee Cliff
Aimee Cliff is een freelance muziek- en cultuurjournalist uit Londen, die onder andere heeft geschreven voor Fader, Dazed & Confused, Dummy en I-D. Ze heeft veel innovatieve, nieuwe muziekproducers geïnterviewd: van radicale romanticus Jam City tot grime MC Stormzy. Haar artikelen snijden onderwerpen aan als ‘What We Want From Censorship in 2015’, ‘How Can We Change The Face Of Power In The Music Industry?’ en ‘Why Is Pop Still So Scared Of The Vagina?’. Ook is ze elke maand te horen op radarradio.com, waar ze “nieuwe muziek en dromerige guest mixes” draait.

Roger Robinson
Roger Robinson is een muzikant, schrijver en performer uit Trinidad, die al 20 jaar in Londen woont. Als schrijver en workshopleider heeft Robinson al vele grote prestaties behaald. Zo werd hij door Decibel magazine gekozen als één van de 50 schrijvers die het zwarte Engelse literaire canon hebben beïnvloed, kreeg hij opdrachten van het London Opera House, de National Portrait Gallery en het Victoria and Albert Museum, en stond hij op de shortlist voor de OCM Bocas Poetry Prize. Zijn soloalbum Illclectica, dat in 2004 uitkwam, werd door Mojo magazine gekozen als één van de 10 beste elektronische albums van het jaar. Ook is Robinson medeoprichter van King Midas Sound.

King Midas Sound
King Midas sound is een muzikaal crossover project dat bestaat uit The Bug, oftewel producer Kevin Martin, Roger Robinson en Kiki Hitomi, een Japanse kunstenaar en zangeres. In 2011 bracht het trio hun eerste album uit, getiteld Without You. In 2013 hadden ze een korte maar pakkende comeback met de single Aroo, waarin “drone, melancholie en een zee van fuzz op een verzengende manier samenkomen”. Dit jaar keren ze weer terug met Edition 1, dat in september 2015 werd uitgebracht door Ninja Tunes.

Christian Fennesz
Christian Fennesz komt oorspronkelijk uit Wenen, maar woont tegenwoordig in Parijs. Met een gitaar en een computer maakt hij een glinsterende, wervelende elektronische sound van een enorme omvang en complexe muzikaliteit. Zijn weelderige en lumineuze composities zijn allesbehalve steriele computerexperimenten – ze lijken eerder op gevoelige, telescopische opnames van insecten in een regenwoud of natuurlijke atmosferische gebeurtenissen; elke compositie is doordrongen van inherent naturalisme. Hoewel hij maar eens in de zoveel tijd solomateriaal uitbrengt, is hij in de laatste decennia een constante factor geweest in de oren en hoofden van fans van experimentele muziek, door middel van zijn vele remixes, soundtracks, collaboraties en ander werk. 

Endgame, Lexxi & Kamixlo
“Ik wil de clubcultuur vanaf de grond opnieuw opbouwen, en homogene, heteronormatieve 4/4 dansmuziek vernietigen – deze soort muziek is een langzame dood aan het sterven en is totaal irrelevant geworden” – Endgame in Dazed & Confused. Producers/dj’s Endgame en dj’s Lexxi en Kamixlo, allemaal afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, zijn samen verantwoordelijk voor de Endless clubavond in Londen, die steeds op een andere locatie plaatsvindt: van ongebruikte kantoorgebouwen in Bermondsey tot restaurants in Brixton. Deze drie artiesten uit Zuid-Londen vermengen Kizola, een Angolees genre van dansmuziek, met Jamaicaanse dancehall en Britse dansmuziek met zware bassen tot een werelds geluid, dat verwant is aan de diversiteit en vindingrijkheid van online communities die tegelijkertijd bekend, futuristisch en vooruitstrevend zijn.

Paradiso Programme

Programma