Programma
Maarten Ploeg FB no text

PLOEG + WERK + PARTY

PLOEG + WERK + PARTY

zondag 14 oktober 2018

zondag 14 oktober 2018

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:30

Op de dag dat kunstenaar en muzikant Maarten Ploeg 60 jaar zou zijn geworden, en in de maand dat er een bijzonder boek over het leven en werk van Maarten Ploeg verschijnt, vieren we een feestje. Een muzikaal eerbetoon zonder terug te blikken, met bands en artiesten uit de omgeving van Maarten Ploeg. Zowel van toen, als van nu.

Met onder meer: Soviet Sex, Eton Crop, Sonja van Hamel, OOKOI, Arizona Highways, The Great Ornaldo, Vieze Meisje, Suprematist Guitar Ensemble, Basic Tirolers.

Maarten Ploeg was een kunstenaar, muzikant en televisiemaker. Als muzikant is hij vooral bekend van de Nederlandse new-waveband Soviet Sex, met Peter Klashorst en Rogier van der Ploeg, en waar later ook Ellen ten Damme, Bob Eisenberger en Bart Domburg deel van uitmaakten. Ploeg was daarnaast ook zanger en gitarist in andere bands, waaronder Blue Murder en Astral Bodies.
Samen met Peter Klashorst vormde Ploeg de Nederlandse kern van de Nieuwe Wilden, een schildersbeweging die opzien baarde in de jaren 80. In de jaren negentig maakte Ploeg een overstap naar computerkunst; zijn oeuvre loopt vooruit op het werk van vele hedendaagse computer- en videokunstenaars.
Ploeg werkte ook als televisiemaker voor de VPRO, was initiator van televisiepiratenzender P.K.P.-tv en startte de zender PARK 4DTV, die kunstvideo's uitzond op de Amsterdamse kabel. 
Maarten Ploeg stierf in 2004 aan kanker.


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma