Programma
Paradiso

Parels van de Jordaan

Parels van de Jordaan

zondag 12 februari 2017

zondag 12 februari 2017

In samenwerking met Top Notch. Met Het Zwanenkoor, Willeke Alberti, Thijs Boontjes, Janne Schra, Wende Snijders, Roxeanne Hazes, Dries Roelvink, Lucky Fonz III en Mieke Stemerdink.

DJ: Willy Party.

Dit concert is overwegend met staanplaatsen, een zitplaats is niet gegarandeerd! Wilt u een zitplaats, dan raden we u aan om vroeg te komen aangezien de beperkte aantal zitplaatsen. Gezien de capaciteit is er een beperkt aantal plekken voor mindervaliden, in dit geval graag vooraf aanmelden via mailto:[email protected]">[email protected].

Een uniek muzikaal project (i.s.m. met Top Notch) rond de bekende en minder bekende namen uit de volksmuziek van de muzikaalste wijk van Nederland. Parels van de Jordaan bestaat uit een prachtige reeks verzamelalbums van de grote namen uit de geschiedenis van het Jordanese lied: Manke Nelis, Tante Leen, Johnny Meijer, Johnny Jordaan, Louis Davids, Duo de Munk, Alie Roelvink, Zwarte Riek en Willy Alberti. Allen cd’s zullen op 13 januari verschijnen, met daarnaast een compilatiealbum onder de naam Parels van de Jordaan. Naast deze reeks zal er een uniek concert plaatsvinden op zondag 12 februari met Het Zwanenkoor en vele gastoptredens in Paradiso.

Culturele mengelmoes

De probleemwijk van destijds leverde muziek op die we anno nu typisch Amsterdams noemen. De hoofdstedelijke blues is ontstaan uit de culturele mengelmoes als gevolg van migratie. Met bewoners en muzikale invloeden uit heel Europa, en zelfs daarbuiten, is een nieuw genre ontstaan dat nu ‘volks’ genoemd wordt. Iets waar nog te vaak neerbuigend naar gekeken wordt, terwijl de veelal Angelsaksische ‘folk’ als een kwaliteitsgenre wordt gezien. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Met bekende en minder bekende namen, bekende en minder bekende liedjes. Parels van de Jordaan wordt mede mogelijk gemaakt door Buma NL.

Smartlappenkaraoke
Onder het genot van een pilsie, een hassebassie, een pikketanussie of gewoon koffie en onder begeleiding van de smartlappenkaraokeband kan er naar hartenlust worden gezongen. Er is ruime keus uit het rijke Hollandse repertoire en ook voor de teksten is gezorgd. Zing, lal, lach, drink en pink een traantje mee met André Hazes, Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen, maar ook met Wim Sonneveld, Ramses Shaffy en Ben Cramer. Kor is uw gastvrouw en Toos schenkt graag een borreltje voor U in. De Smartlappenkaraokeband bestaat uit een aantal doorgewinterde muzikanten. Zo is de één muzikaal leider bij Danny de Munck, is de ander drummer bij Guus Meeuwis, worden de snaren beroerd door de bassist van The Dutch Eagles en de gitarist van De Raggende Manne. Kortom een heerlijke warme muzikale douche om eens lekker onder te gaan staan zingen.

Aanvang: 15.30-18.00 uur (met pauze).
Na afloop in de kleine zaal: Smartlappenkaraoke.

Paradiso Programme

Programma