Programma
Barok2012

Paradiso's Only Night 2012: A Baroque Extravaganza

Paradiso's Only Night 2012: A Baroque Extravaganza

donderdag 31 mei 2012

donderdag 31 mei 2012

Paradiso wordt voor een avond een barokpaleis. Met wijn, oesters en natuurlijk de beste muziek van de allergrootste componisten zoals Monteverdi, Vivaldi en Purcell. Samen met hun gasten countertenor Maarten Engeltjes, luitist Mike Fentross en klarinettist Maarten Ornstein nemen de musici van The Paradiso Orchestra en de culinaire tovenaars van Food, Jazz en DJ’s u mee naar de legendarische feesten van vroeger. Met onder meer de tijdloze Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi, hartverscheurend mooie aria’s van Henry Purcell en de swingende muziek uit de film Le Roi Danse van de Franse barokcomponist Jean Baptiste Lully. Kom horen, zien en proeven hoe het er 400 jaar geleden aan toeging.

The Paradiso Orchestra is een pop-up orkest; het orkest bestaat alleen maar tijdens unieke, zelf bedachte concerten en heeft steeds een bezetting die aangepast is aan het evenement. De rest van de tijd spelen de muzikanten in andere ensembles en orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Nederlands Blazers Ensemble.

Om alle zintuigen van deze avond te prikkelen kunt u bij uw concertkaartje een culinair arrangement bestellen. Voor 25 euro extra p.p. krijgt u tijdens de Baroque Extravaganza een ereplaats aan een tafeltje waar u vergast wordt op Meditterane hapjes en heerlijke wijnen. Er zijn maar beperkt plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij.

Paradiso Programme

Programma