Paradiso

Oddisee

Oddisee

16 sep 2015

16 sep 2015

East Coast rapper Oddisee staat in het kader van zijn nieuwe album ‘The Good Fight’ in de Kleine Zaal samen met zijn begeleidingsband Good Company. Amir Mohamed el Khalifa, beter bekend als Oddisee is een van de hardst werkende mc’s en producers uit de hiphopwereld. De man uit Washington is bezig een indrukwekkende staat van dienst op te bouwen en werkte al samen Talib Kweli, Little Brother en DJ Jazzy Jeff.

Als mede-oprichter van het hiphoptrio Diamond District heeft Oddisee volgens hiphopkenners met debuutplaat ‘In The Ruff’ één van de beste underground hiphopplaten ooit gemaakt. Solo scoorde Oddisee twee jaar terug nog een hit met het nummer ‘Paralyzed’ (met Bon Iver-sample) van zijn EP ‘Odd Renditions’, die kon rekenen op flink wat airplay bij 3FM.

Nu slaat Oddisee terug met het album ‘The Good Fight’. Een caleidoscopisch album waarbij de rapper bepaalde hiphopconventies van zich af schud, de funk met beide armen omarmt, flirt met diverse maatsoorten en hoorbaar zijn ziel nog meer in een plaat stopt dan ooit tevoren.

Paradiso Programme

Programma