Godswegen website

Nina de la Parra / God's Wegen

Nina de la Parra / God's Wegen

maandag 16 augustus 2021

maandag 16 augustus 2021

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

Dit is het verplaatste programma van 9 februari 2021 en 25 mei 2021. Eerder gekochte tickets zijn ook geldig voor de nieuwe datum.

Paradiso kan weer programma's organiseren omdat de coronamaatregelen zijn versoepeld. Vanwege de beperkte zaalcapaciteit (maximaal 250 bezoekers) is het bij dit programma niet nodig een negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs te tonen bij de ingang. 

Je hoeft voor dit programma géén coronatoegangsbewijs te laten zien bij binnenkomst. Bezoekers houden onderling 1,5 meter afstand tot elkaar. In Paradiso is het dragen van een mondkapje sinds 26 juni 2021 niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden deze bij verplaatsingen in het gebouw te dragen. Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen Paradiso. 

  • Programma met zitplaatsen
  • Beperkt aantal tickets per persoon
  • Tickets alleen online verkrijgbaar

Op 16 augustus spelen Nina de la Parra en Sanne Landvreugd de veelgeprezen theatervoorstelling 'Gods Wegen' in Paradiso. De regie is in handen van Titus Muizelaar.

Gods wegen leidden er al 22 jaar geleden toe dat Nina de la Parra (tekst) en Sanne Landvreugd (saxofoon) bij elkaar over de vloer kwamen in Paramaribo. Ze zaten beiden op het roemruchte Barlaeus in Amsterdam. Ze hebben allebei een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder en staan samen op de podia in Nederland.

Nina in een virtuoze autobiografische bevraging over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one-hour hotels, haar pratende vagina en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester. Sanne in een virtuoze, eclectische stijloefening van caribbean dancemusic, jazz, blues en house op zowel alt-,sopraan- als baritonsaxofoon. 'Spoken word' en opwindende muziek in een programma van twee powerhouses: zonder medelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trappen zij hun complete afkomst, hun generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.

Regie: Titus Muizelaar
Geluid en techniek: Jan Heideveld
Muziek: Sanne Landvreugd en Nina de la Parra, i.s.m. Tim Bücher en Moritz Götzen
Foto: Leendert Vooijce
Artwork: Hedy TjinStyling: Bonnie Rae Hulsman
Kostuum: Machteld van RoijenPiano-arrangementen: Robin van Geerke
Productie & management: Daniëlle Kersten (Eigen naam BV)

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Nina de la Parra
Nina de la Parra & Sanne Landvreugd - Gods Wegen

Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

Gods Wegen

Recensieoverzicht

  • Het NRC plaatst Gods Wegen in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van 2019, en noemt Nina de la Parra als 1 van 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en België: "Het grootste genot is haar furieuze, ongegeneerde optreden. Deze vuilbekkende dame knalt van het podium met haar op hoog tempo in vier talen vertelde ervaringen als "vrijpostige bakra-meid" in Paramaribo en Nederland. Desondanks verliest ze geen moment de controle. Haar tekstbehandeling is voorbeeldig." (NRC, Ron Rijghard - ****)
  • "De la Parra is een knalgoede actrice, heel erg grappig en nul procent pathetisch wanneer ze haar pijn invoelbaar maakt. Ze schakelt zonder haperen van de ene naar de andere taal, van de ene naar de andere stemming en van twerken op een ranzig nummer naar een gevoelig liedje." (VOLKSKRANT, Gidi Heesakkers - *****)
  • "Niet alleen knoopt ze talen en tempowisselingen moeiteloos aan elkaar, de teksten zijn nauwkeurig geschreven en rollen vrijwel zonder haperingen van haar tong. Gods Wegen is een viertalige cabaretorkaan, begeleid door verrukkelijke jazzmuzikanten." (PAROOL, Mike Peek)
  • "De la Parra beschikt over een opmerkelijke veelzijdigheid als schrijver, vocalist en acteur. Bij haar debuut levert ze onverschrokken een vestigingsvergunning in." (DAGBLAD VAN HET NOORDEN, Jacques d'Ancona)
  • "De la Parra is een ijzersterke actrice, die moeiteloos schakelt in emotie, taal en sfeer - waardoor haar programma in alle opzichten overweldigend is. Gods Wegen is een overweldigend verzoeningsrelaas " (THEATERKRANT, Sander Janssens - Keuze van de criticus) 

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma