Programma
Paradiso

NGHTDVSN with Max Cooper live & Ruede Hagelstein

NGHTDVSN with Max Cooper live & Ruede Hagelstein

zaterdag 25 februari 2012

zaterdag 25 februari 2012

NGHTDVSN (spreek uit: Nightdivision) is het nieuwe vlaggenschip van de mensen achter Electronation, gericht op de zoektocht naar spannende, grensverleggende electronische muziek.

Grote zaal: Max Cooper (UK// Traum Schallplatten), Terry Toner (Electronation), Olivier Weiter (Bar27), Some Chemistry (Next Monday’s Hangover).

Kleine zaal: Ruede Hagelstein (DE// Souvenir), Prunk (Nachtdivisie), Julien Simmons & Boj Tieman (Overdraven), Tim & Ties, Mulla, Mailman (Kreativ).

NGHTDVSN brengt deze eerste editie direct een van de snelst rijzende sterren uit Engeland van het moment: Max Cooper. Deze scheikundige annex producer had een reeks zeer lovend onthaalde releases op gerespecteerde labels als Traum Schallplatten, Herzblut en Veryverywrongindeed en kan nu Dubfire, Gui Boratto, Hot Chip en de NGHTDVSN-crew tot zijn fans rekenen. Zijn muziek is een samensmelting van techno, house, electro en minimal en is nog het beste te omschrijven als emotionele electronica.

Het voorprogramma van de avond is in goede handen van Electronation’s head honcho Terry Toner. Hij wordt bijgestaan door een van de populairste jongens van het moment: Olivier Weiter. Als hoofdrolspeler in het succesvolle Bar27-collectief brengt hij veel dansvloeren tot een kookpunt met zijn aanstekelijke mix van melodie, house en techno. Het bal in de grote zaal wordt geopend door een van Amsterdam’s nieuwste aanwinsten: Some Chemistry. Aan deze resident van Next Monday’s Hangover is het wel toevertrouwd om Paradiso in de juiste stemming te krijgen met zijn steady electronica.

De tweede zaal van NGHTDVSN is meer housy, met als headliner een van de beste exportproducten van onze oosterburen: Ruede Hagelstein. De Berlijnse producer die bekend is van de monsterhit 'Emergency' liet met de release van zijn album 'Soft Pack' het afgelopen jaar zien dat hij een van de spannendste house-acts van het moment is. Deze zaal is verder de hele nacht het domein van jong talent in de personen van de residents van “De Nachtdivisie” uit de Chicago Social Club: Prunk, Tim & Ties, Mailman & Mulla.

Paradiso Programme

Programma