Programma
Michael Hutchence website

Mystify: Michael Hutchence + Q&A regisseur

Mystify: Michael Hutchence + Q&A regisseur

maandag 14 oktober 2019

maandag 14 oktober 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:15, Hoofdprogramma: 20:00

 • Programma half zittend, half staand

Q&A na afloop met regisseur Richard Lowenstein

De nieuwe documentaire ‘Mystify: Michael Hutchence’ (2019) schetst een intiem portret van Michael Hutchence, de charismatische leadzanger en songwriter van de Australische band INXS. De zeskoppige groep beleefde hun doorbraak in de jaren ’80 en is met hits als ‘Never Tear Us Apart’, ‘Suicide Blond’ en ‘Original Sin’ onderdeel van het collectieve geheugen van een complete generatie muziekliefhebbers. De laatste jaren voor zijn zelfgekozen dood in 1997 was frontman Hutchence echter op heel andere vlakken een dankbaar onderwerp voor de roddelpers. Met ‘Mystify: Michael Hutchence’ bezorgt filmmaker Richard Lowenstein hem in zekere zin eerherstel met een krachtig en intiem portret van deze artiest.

Lowenstein regisseerde veel van de videoclips van de Australische band en ook de film ‘Dogs in Space’ (1986), met Michael in de hoofdrol. Voor ‘Mystify: Michael Hutchence’ kon hij putten uit een buitengewoon archief met privéfilms van Michael zelf en die van zijn bandleden, vrienden en familie. Onder andere ex-geliefden Michele Bennett, Kylie Minogue en Helena Christensen praten op liefdevolle wijze over hun tijd met Michael. Ook Bono, INXS-bandleden en zijn ouders delen voor het eerst herinneringen, foto’s, geluidsopnames en bijzondere documenten.

Regisseur Richard Lowenstein is tijdens de première in Paradiso aanwezig en beantwoordt na de vertoning vragen uit het publiek. ‘Mystify: Michael Hutchence’ is vanaf donderdag 24 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Hqdefault 190919 130423

  Official UK Trailer

  08 still MYSTIFY credit Steve Pyke

  Still uit de film 'Mystify'. Credits: Steve Pyke

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma