Programma
Milton Nascimento 5 web

Milton Nascimento + Celeste

Milton Nascimento + Celeste

vrijdag 21 juni 2019

vrijdag 21 juni 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Milton Nascimento wordt beschouwd als een van de iconen van de Braziliaanse muziek. De singer-songwriter komt naar Nederland om het 45-jarig jubileum van het album ‘Clube da Esquina 1’ en het veertigjarig jubileum van ‘Clube da Esquina 2’ te vieren. Milton is een begenadigd gitarist en als zanger is hij beroemd om zijn falsetto en toonhoogte. Als componist mengt Nascimento invloeden van Afrikaanse jazz en Latijns-Amerikaanse folk. Al meer dan veertig albums staan op zijn naam, waaronder de meest bekende uitgaves ‘Courage’ (1969), ‘Clube da Esquina’ (1972), ‘Native Dancer’ (1976), ‘Journey to Dawn’ (1979), ‘Missa dos Quilombos’ (1982), ‘TXAI’ (1990), ‘Angelus’ (1993) en ‘Nascimento’ (1997). Ook werkte de Braziliaan samen met onder meer Wayne Shorter, Duran Duran, Peter Gabriel, James Taylor, Pat Metheny, Herbie Hancock en Esperanza Spalding.

Milton: “The Clube da Esquina tour intends to bring to the public the classic hits from both albums, with a greater focus on the first album. Including songs that the public has never heard live.”


Voorprogramma: Celeste

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Milton Nascimento
  • Celeste
Milton Nascimento - Travessia

Milton Nascimento - Travessia

Milton Nascimento - Maria, Maria (Acústico)

Milton Nascimento - Maria, Maria (Acústico)

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma