Programma
Ramses

Maarten Heijmans & Band - RAMSES + Kafka

Maarten Heijmans & Band - RAMSES + Kafka

dinsdag 14 juni 2022

dinsdag 14 juni 2022

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Dit is het verplaatste programma van 19 april 2020, 8 februari 2021 en 12 februari 2022. Tickets gekocht voor die datums zijn ook geldig voor deze datum.

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Ramses Shaffy overleed. In 2015 brachten Maarten Heijmans & Band met 'RAMSES' in Paradiso een indrukwekkende ode aan de zanger. Datzelfde jaar ontving Heijmans een Gouden Kalf én een Emmy Award voor zijn vertolking van de titelrol in de TV-serie Ramses van Michiel van Erp. De band komt opnieuw langs om met eigen bewerkingen een Ramses-repertoire te spelen.

Begin 2019 dook Heijmans de studio in: "We hadden eraan gewerkt deze arrangementen live uit te voeren, maar in mijn hoofd hoorde ik eigenlijk altijd een studioalbum; iets wat gelaagder en genuanceerder en gedetailleerder was. Toen ik begin 2019 besefte dat het 1 december Ramses' tienjarige sterfdag zou zijn wist ik: dán wil ik de nummers op een album uitbrengen. En dan is het klaar. Ik ben al zo lang met Ramses bezig. Dit nieuwe album voelt als de strik waarmee ik alles wat ik met Shaffy heb gedaan bij elkaar bind."
De verzameling songs die voor het album werden geselecteerd, bevatten bekende Shaffy-nummers als 'Sammy', 'Laat Me', 'Zing Vecht' en 'Wij Zullen Doorgaan', Maar Heijmans hij wilde zeker niet dat het een Best Of met alleen maar meezingers zou worden. "De Shaffy songs die mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk, nummers als Als je niet bij me bent of Slaapliedje. Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie en ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen."

Voorprogramma: Kafka
Kafka is de tweekoppige band van Dafne Holtland (Zazí) en Frank van Kasteren (Wooden Saints, Orlando, Sir James), een samensmelting van muzikale tegenstellingen.

Zij: een hemelsblauwe stem. Zo ‘up’ als het maar kan. Licht, lyrisch, rond en harmonisch, en toch brutaal als rock en roll. Geef haar een instrument en ze spéélt, met evenveel kindse onbevangenheid als training in de vingers. Dat krijg je als je klassiek leert, wordt geslepen door lichte (pop)muziek en techniek, ‘jeu’ en improvisatiekunst meeneemt uit de theaterwereld.

En hij dan? Frank van Kasteren. Alternatieve liedjesschrijver. Een ambachtsman op welk instrument dan ook, ongepolijst maar vakkundig, en met het perfectionisme van een componist. Zoekt de verrassing van muzikale contrasten op, zet er rauwe beats onder en schaaft tot het klinkt zoals het moet. Door de wol geverfd als schrijver van liedjes, gitarist in verschillende bands en met mooie LP’s op zijn naam.

Breng die twee werelden bij elkaar en je krijgt KAFKA. Het muzikale hand-in-hand lopen van twee mensen die precies hebben wat de ander niet heeft.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Maarten Heijmans
  • Kafka
Hqdefault 220204 125214

Sammy

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma