Programma
Paradiso

Legends 5 jaar, Brassroots

Legends 5 jaar, Brassroots

vrijdag 8 juni 2012

vrijdag 8 juni 2012


Op vrijdag 8 juni wordt er opnieuw een ode gebracht in beeld en geluid aan muziekiconen van toen en nu. Soul in de breedste zin van het woord. De muzikale genres gaan van R&B, Funk en Disco naar Soul, Hip Hop en hier en daar een vleugje pop. Uiteraard wordt er tijdens deze editie op een speciale manier  stilgestaan bij de onlangs overleden Queen of Disco, Donna Summer

Legends is een soulvol, muzikaal dansfestijn en ook een lust voor het oog: synchroon aan de dance classics, grootste hits en B-kantjes van dj Rob Manga toont vj Supreme Cuisine de originele videoclips en zeldzame optredens van de legendarische artiesten op het gigantische videoscherm. Menig muziekkenner kan jaloers zijn op het unieke en omvangrijke beeldarchief van de vj en het geluidsarchief van de dj. MC Fit (Flinke Namen) praat de beelden en de muziek aan elkaar. Dit maakt Legends tot een uniek, zinnenprikkelend en inspirerend dansfeest, waar letterlijk drie generaties zo’n tien keer per jaar van komen genieten. Optredens van nationale en internationale dance crews zijn vaste prik bij Legends, net zoals de “Photo booth” in de kelder, waar de gasten zich door fotografe Gwen Denswil op de gevoelige plaat laten vastleggen.

Live optredens

Tijdens deze editie van Legends zal de explosieve, 8-mans brassband Brassroots een uniek optreden verzorgen. Brassroots is opgericht door de Amerikaanse trombonist Jerome Harper en staat bekend om hoe zij op geheel eigen en energieke wijze bekende nummers in een uniek brassband jasje steken. Een van de bekendste covers is Inner City’s Good Life. De Nederlandse dance crew Dutch Soul Supply gaat het publiek vermaken met swingende old school dance moves.

Kleine zaal: Forever: DJ Kc the Funkaholic en Mc John Agesilas draaien de fijnste afro jazz en house. House dansers kunnen zich hier opwarmen voor HousedanceForver, de enige dans battle waar je het mag opnemen tegen de juryleden. HousedanceForver is een onderdeel van de Urban Dance festival SummerdanceForever die plaats vindt op 23 augustus t/m 29 augustus.

Meer info: www.summerdanceforever.comParadiso Programme

Programma