Programma
LD 5 FB EVENT CROP

Lambert & Dekker

Lambert & Dekker

zondag 25 november 2018

zondag 25 november 2018

In Tolhuistuin - Zonzij

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

  • Programma half zittend, half staand

Een connectie die 10 jaar geleden ontstond in een piepkleine Utrechtse club is uitgegroeid tot een overzeese samenwerking. Eentje die nu uitmondt in het ontwapenende debuut van Lambert & Dekker. De Berlijnse Lambert, een gemaskerde pianist die zich op de voorgrond van de neoklassieke muziekwereld bevindt, en zanger Brookln Dekker, lid van het veelgeprezen indie-folk band Rue Royale, vormen samen een nieuw muzikaal project. 

Ondanks dat ze elkaar meerdere malen tijdens het touren tegen het lijf liepen, kwam hun samenwerking pas in 2016 tot stand toen Brookln een optreden van Lambert bezocht in Nottingham. Een aantal weken later ontving Brookln een muziekbestand van Lambert, waarna hij begon met het schrijven en opnemen van zijn teksten. Het e-mailcontact hield lang stand en uiteindelijk heeft het duo geen enkele keer tegelijkertijd in de studio aan het album gewerkt. Vandaar dat Lambert & Dekker zichzelf als 'spookduo' bestempelt. Het debuutalbum 'We Share Phenomena' komt in oktober uit en telt twaalf nieuwe nummers vol diepgang, soulvolle zangmelodieën, ritmische glitches en klassieke pianocomposities. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonzij

  • Lambert
  • Dekker
Een connectie die 10 jaar geleden ontstond in een piepkleine Utrechtse club is uitgegroeid tot een overzeese samenwerking. Eentje die nu uitmondt in het ontwapenende debuut van Lambert & Dekker. De Berlijnse Lambert, een gemaskerde pianist die zich op de voorgrond van de neoklassieke muziekwereld bevindt, en zanger Brookln Dekker, lid van het veelgeprezen indie-folk band Rue Royale, vormen samen een nieuw muzikaal project.   Ondanks dat ze elkaar meerdere malen tijdens het touren tegen het lijf liepen, kwam hun samenwerking pas in 2016 tot stand toen Brookln een optreden van Lambert bezocht in Nottingham. Een aantal weken later ontving Brookln een muziekbestand van Lambert, waarna hij begon met het schrijven en opnemen van zijn teksten. Het e-mailcontact hield lang stand en uiteindelijk heeft het duo geen enkele keer tegelijkertijd in de studio aan het album gewerkt. Vandaar dat Lambert & Dekker zichzelf als 'spookduo' bestempelt. Het debuutalbum We Share Phenomena komt in oktober uit en telt twaalf nieuwe nummers vol diepgang, soulvolle zangmelodieën, ritmische glitches en klassieke pianocomposities.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma