Programma
Kim Gordon Website

Kim Gordon

Kim Gordon

Monday 25 May 2020

Monday 25 May 2020

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Nederlands:
Het concert van Kim Gordon in Paradiso is afgelast vanwege het annuleren van haar Europese tour i.v.m. de uitbraak van het Coronavirus. Gezien de omvang van het programma van Paradiso kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over de opgeschorte concerten. Wanneer alle details duidelijk zijn, wordt per programma een e-mail met informatie naar alle ticketkopers verstuurd. Updates over programma’s zullen ook beschikbaar komen op de programma-pagina’s op onze website. Meer informatie: https://www.paradiso.nl/nl/nie...

English:
The Kim Gordon concert at Paradiso is cancelled due to the postponement of her European tour due to the outbreak of the Coronavirus. Due to the extensive amount of events in Paradiso, it may take a few weeks before there is more information on the consequences. When more details are known, information will be sent by email to all ticket holders. More info: 
https://www.paradiso.nl/nl/nie...

=============

Kim Gordon (1953) ''The Godmother of Grunge'' brak in de jaren tachtig door als medeoprichter, bassist en zangeres van de legendarische New Yorkse experimentele noiserockband Sonic Youth. De band wordt tot op heden geroemd als de grondlegger van de muziekgenres grunge en alternative rock en daarmee het geluid van onder andere Pearl Jam en Nirvana. 

Na het uiteenvallen van Sonic Youth in 2011 en diverse succesvolle zij-projecten zoals de bands ’’Harry Crews’’, ’’Free Kitten’’ en ’’Body/Head’’ en een carrière in de beeldende kunst en de mode, bracht ze eind 2019 haar langverwachte soloalbum ’’No Home Record’’ uit. 

No Home Record
''No Home Record'' is Gordon's eerste solowerk ooit. Op het album mixt ze genres als experimentele rock en noise met een hedendaags en toegankelijker popgeluid. Het album werd enthousiast ontvangen door critici en door Pitchfork beoordeeld met een 8,4.

Sonic Youth en Paradiso
Sonic Youth heeft een speciale band met Paradiso. De vierkoppige groep speelde voor het eerst in de Grote Zaal in 1986 en kwam door de jaren heen meerdere malen terug voor een aantal bijzondere concerten, waaronder op het Tegentonen Festival en het Holland Festival. Sonic Youth speelde in 2004 voor het laatst in Paradiso.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Kim Gordon

Nieuw album: No Home Record

Kim Gordon - Sketch Artist

Kim Gordon

Sketch Artist

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Kim Gordon - Hungry Baby

Kim Gordon

Hungry Baby

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Pitchfork: Kim Gordon's ''Thrilling Solo Debut''

Pitchfork: ''After 38 years of making music, Kim Gordon’s thrilling solo debut lives at the vanguard of sound and performance, shot through with the beautiful, unsparing noise that has always defined her art''.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma