Morby

Kevin Morby + Sam Cohen

Kevin Morby + Sam Cohen

maandag 17 juni 2019

maandag 17 juni 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 18:30, Hoofdprogramma: 20:30

Over zijn optreden op maandag 16 juli 2018 in de grote zaal van Paradiso zette Kevin Morby het volgende op zijn Instagram: "Ain’t never gunna get old. Damn mane. PARADISO! Many prayers and praises. Maybe the most fun we’ve had yet. Love you all and see you next time xoxo". De bijbehorende foto kun je hier bekijken. Het was een adembenemend mooi concert en we zijn blij dat hij voor zijn enige concert in Nederland volgend jaar weer kiest voor de grote zaal van Paradiso. 

De subtiele invloed van Lou Reed, Bob Dylan en Neil Young schemert door in de muziek van de in Kansas City geboren en getogen Kevin Morby. De zanger en briljante liedjessmid is een graag geziene gast in Nederland. De Dijk heeft in vijftig jaar Paradiso vaak in Paradiso gestaan, maar Morby kan er ook wat van. Naast zijn eigen optredens stond hij ook in Paradiso als bandlid van The Babies en Woods. Samen met zijn band zet hij steevast sterke optredens neer. Na laatste album 'City Music' uit 2017 bracht Morby een aantal singles uit, waaronder 'Farewell Transmission' met Waxahatchee. Nu is het met smart wachten op het volgende album van een van de beste artiesten van zijn generatie.

Update: Oh My God
Het wachten wordt beloond. Op 26 april 2019 verschijnt het nieuwe album 'Oh My God'. Naar eigen zeggen is deze vijfde plaat Morby's eerste conceptalbum en het grootste statement dat de Amerikaan ooit gemaakt heeft. Voor het album werd niet voor de eerste keer samen gewerkt met producer Sam Cohen. Om het album live ook de aandacht te geven die het verdient breidde Kevin Morby eigenhandig zijn band uit. Daarmee bestaat de samenstelling nu uit huidige leden Nick Kinsey (drums) en Cyrus Gengras (bas) en zijn producer Sam Cohen (speciale gast op gitaar), Alecia Chakour (zang), Lauren Balthrop (zang), Jared Samuel (toetsen) en Cochemea Gastelum (saxofoon) toegevoegd aan de band. Daarmee beloofd het wederom een hele bijzondere avond in Paradiso te worden. 

Voorprogramma: Sam Cohen
Naast het produceren van het nieuwe album en het meespelen in Kevin Morby's band verzorgt Sam Cohen deze avond het voorprogramma. Zelf maakt Cohen licht psychedelische, melancholische indierock. Na zijn debuutalbum 'Cool It' volgt dit jaar het tweede soloalbum 'The Future's Still Ringing in My Ears'. Andere projecten van Sam zijn Yellowbirds en Apollo Sunshine. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Kevin Morby
  • Sam Cohen
Exclusieve RISO-print voor het concert van Kevin Morby

Limited RISO-print te koop

De Amerikaanse kunstenaar Brian Blomerth maakte dit ontwerp vol mooie details voor de show van Kevin Morby in Paradiso. Wij hebben het in beperkte oplage laten RISO-printen met 5 kleuren (!) op dik A3 papier. De poster is exclusief te koop voor mensen met een ticket voor het concert van Kevin Morby in Paradiso.De prijs is 15 euro en de poster kan uitsluitend tijdens het concert in Paradiso opgehaald worden. Meer werk van Brian Blomerth is te zien via zijn website.

Van het Sugar Mountain blog:

Op maandag 17 juni geeft Kevin Morby een concert in Paradiso in Amsterdam. Tickets zijn op deze pagina verkrijgbaar.

No Halo

Op maandag 17 juni geeft Kevin Morby een concert in Paradiso in Amsterdam. Tickets zijn op deze pagina verkrijgbaar.

Full KEXP performance

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma