Programma
Judy Blank

Judy Blank

Judy Blank

maandag 28 februari 2022

maandag 28 februari 2022

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Het concert van Judy Blank in de Klein Zaal is verplaatst naar 9 mei 2022 in Bitterzoet. Alle gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

De Utrechtse singer-songwriter Judy Blank vertrok in 2018 naar Nashville, waar ze de studio in dook met producer Chris Taylor (Elle King, Miranda Lambert, Rival Sons). Het resultaat is debuutalbum 'Morning Sun', waarop een eigenzinnige mix van indiefolk, rootsy gitaarwerk en rock ‘n roll te horen is. Hierna ging het alleen maar bergopwaarts voor de singer-songwriter: ‘Mary Jane’ werd uitgeroepen tot Topsong op Radio 2 en folkballad ‘1995’ kreeg zelfs lof van Elton John. De afgelopen jaren legde Blank vele pelgrimstochten af naar de Verenigde Staten, waar ze geïnspireerd raakte door folkhelden uit de jaren ’70 als Gram Parsons en Joni Mitchell, maar ook nieuwere artiesten als Big Thief, Hiss Golden Messenger en Julia Jacklin. In september stond ze als eerste Nederlandse act ooit op Americana Fest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre. Inmiddels in Blank weer terug in Nederland en bracht vorig jaar de EP ‘Morning After’ uit, kort daarna won zij op Eurosonic Noorderslag de prestigieuze popstipendium van het Cultuurfonds. Eind 2020 verscheen tevens het laatste deel van de Morning-trilogie: The Morning Tapes en in 2022 zie je haar in Paradiso.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Judy Blank
Op 28 februari 2022 staat Judy Blank in Paradiso in Amsterdam. Klik hier voor tickets en meer informatie.

Judy Blank - Mary Jane

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma