Programma
Jose james web

José James presents 1978

José James presents 1978

maandag 27 mei

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Ticket € 31,00

Voor leden

Prijs is inclusief € 4,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Prijs is inclusief € 4,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

De in Minneapolis geboren maar in Amsterdam residerende vocalist José James maakt een warme en eigentijdse mix van jazz, hiphop, r&b en soul. Hij brak door in 2008 met zijn alom geprezen debuutalbum 'The Dreamer', uitgebracht via Gilles Peterson's Brownswood Recordings. Daarop volgde een glansrijke carrière: zo bracht hij twaalf genre-overstijgende albums uit, onder andere via het iconische jazzlabel Blue Note en sinds kort via zijn eigen platenlabel Rainbow Blonde Records, won hij een Edison en werkte hij samen met artiesten als Flying Lotus. Op zijn meest recente studioalbum 'No Beginning No End 2' uit 2020 laat James zich sterk beïnvloeden door neo-soul. Inmiddels is José James een vaste gast in Paradiso en op 27 mei staat hij hier weer met een nieuw project namelijk José James presents 1978.

Het album dat in 2024 uitkomt combineert James' diepe liefde voor jazz en hiphop met eerbetuigingen aan R&B-helden Quincy Jones, Michael Jackson en Leon Ware in zowel songwriting als productie. Geïnspireerd door een schrijfsessie met Ware in 2009, streefde James ernaar dat "1978" aanvoelde alsof Ware en J Dilla een album voor hem maakten. Met een all-star ensemble, waaronder Pedrito Martinez, Marcus Machado en David Ginyard, ademt "1978" de sociaal bewuste, feel-good vibes uit van Marvin Gaye, Prince en Stevie Wonder.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • José James
On & On

On & On

José James

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma