Programma
Het Mooie Kinderboeken festival

Het Mooie Kinderboekenfestival 2022

Het Mooie Kinderboekenfestival 2022

zondag 29 mei 2022

zondag 29 mei 2022

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 09:45, Hoofdprogramma: 10:00

​Let op: voor Het Mooie Kinderboekenfestival zijn verschillende tickets te koop. Kinderen van 4 tot 7 lopen een andere route dan de kinderen van 7 tot 10. Ook moet elke ouder/verzorger een kaartje voor zichzelf kopen.

Let op: voor Het Mooie Kinderboekenfestival zijn verschillende tickets in tijdslots te koop. Kinderen van 4 tot 7 jaar oud lopen een andere route dan kinderen van 7 tot 10 jaar oud. Ook moet elke ouder/verzorger een kaartje voor zichzelf kopen. Tevens bieden we kaarten aan voor houders van de Stadspas.

Op zondag 29 mei strijkt Het Mooie Kinderboekenfestival voor de vijfde keer neer in de Tolhuistuin in Amsterdam. Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit de mooiste kinderboeken.

Net als vorig jaar koop je een kaartje voor een vaste route met tijdslot. Let goed op dat je een kaartje voor de juiste leeftijdscategorie bestelt! Een route duurt ongeveer 2,5 uur, maar je kunt ‘m natuurlijk zo lang of zo kort maken als je zelf wilt.

Zondag 29 mei 2022

Locatie: Tolhuistuin

---------------------------------------------------------------

Programma

Welkom op Het Mooie Kinderboekenfestival! Kom binnen en ontdek de verhalen die schuilgaan achter de toegangspoort. Je kan kiezen uit twee verschillende routes: eentje voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, en eentje voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. Ieder half uur start er een nieuwe ontdekkingstocht, onder begeleiding van een ervaren reisleider. Elke reis duurt ongeveer 2,5 uur, inclusief pauze. Mocht je daarna nog meer willen ontdekken, dan kun je lekker blijven hangen.

Van een markt in Marrakech tot een zee van liefde (voor kinderen van 4, 5, 6 jaar)

De route voor kinderen tot zeven jaar brengt je onder meer naar Marrakech. Ruik je de heerlijke geur van verse kruiden al? Hasna en Lisa vertellen over de vakanties uit hun jeugd en over die keer dat ze hun moeder kwijtraakten op de markt. Gelukkig schoten de acrobaten te hulp. Samen bouwen we een enorme menselijke toren van... papier! Of treed binnen in de wereld van Don en Sjon. Hier leer je alles over geluk én doen we een wedstrijdje planken. Genoeg geplankt? Ga verder op ontdekkingstocht. Dompel je bijvoorbeeld onder in een zee van liefde en laat je verrassen door een vertederende beer en een pinguïn die in niks op elkaar lijken, maar toch niet zonder elkaar kunnen. Nog niet genoeg van deze reis? Ontmoet dan de slimme spin Anansi uit Afrika. Zou hij zijn vrienden te slim af zijn, of leren ze hem dit keer een lesje? Of leer de kneepjes van het vak van boswachter Tim, zodat ook de dierenwereld in het bos voor jou geen geheimen meer kent!

Aanwezige schrijvers en illustratoren: Iven Cudogham, Hasna Elbaamrani, Lisa Boersen en Jan Paul Schutten.

  

Van Doggerland naar Terra Ultima (voor kinderen van 7, 8 , 9 of 10 jaar)

Kinderen vanaf zeven jaar stappen via de blauwe deur het klaslokaal van meester Tom in. Deze meester kan voorlezen als de beste. En wat heeft hij te maken met de beroemde schrijfster Tonke Dragt? Linda Dielemans en Djenné Fila nemen je mee naar Doggerland: een plek die nu onder de Noordzee ligt, maar waar vroeger mensen, mammoeten en reuzenherten liepen. Voor hun tent van dierenvellen kom je alles te weten over ijswoestijnen, reusachtige watervallen en verwoestende vloedgolven. Of luister naar het spannende verhaal over Lennox en het Onzichtbare Ziekenhuis en maak je eigen geluksamulet. Wie durft, reist ook naar het pas ontdekte continent Terra Ultima. Maak kennis met nieuwe diersoorten als het Lieveheersbeertje, die er veel aaibaarder uitziet dan hij in werkelijkheid is. Of luister naar de mooie liedjes die muzikaal duo Luc & Marcelle maakten bij de gedichten van Rian Visser. En teken ondertussen mee. Weet jij hoe je een brok in je keel tekent? Of een gat in de dag?

Aanwezige schrijvers en illustratoren: Zindzi Zevenbergen, Hedy Tjin, Linda Dielemans, Djenné Fila, Rindert Kromhout, Rian Visser en Raoul Deleo.

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso (Amsterdam), Bibliotheek Gelderland Zuid (Nijmegen) en De Verkadefabriek (Den Bosch), en is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Fiep Westendorp Foundation, Gemeente Nijmegen en Gemeente Den Bosch. Het festivalbeeld is ontworpen door illustrator Pieter Gaudesaboos. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

    Route naar Tolhuistuin

    Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

    Paradiso Programme

    Programma