Programma
Ballonfeest

Het Amsterdams Ballongezelschap presenteert: Het Fabelachtig Insekten Feest

Het Amsterdams Ballongezelschap presenteert: Het Fabelachtig Insekten Feest

vrijdag 28 december 2018

vrijdag 28 december 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 21:30, Zaal sluit: 06:00, Hoofdprogramma: 21:30

Het is weer tijd voor het jaarlijkse Ballonnenfeest in Paradiso, met als thema: Het Fabelachtig Insecten Feest. Er zal weer worden gedanst, gefeest en genoten van het feest van het jaar zoals alleen het Amsterdams Ballongezelschap dat kan organiseren.

Al bijna 30 jaar organiseert het Amsterdams Ballon Gezelschap (ABG) jaarlijks een show in Paradiso. Maatschappelijke onderwerpen staan er centraal met titels als Psiluminati, Hollanditis, De Werkelijke Loosheid, Het Luisterrijk, Sint Juttemis, Koning Klant, De Vrijpartij, of Zero Intolerance. De optredens zijn spektakelstukken van amateurs en professionals, vol kunst- en vliegwerk gecombineerd met poëzie, muziek en liederen; toneel waarbij ook het publiek deel uitmaakt van de performance.

Bericht aan de Mensheid

Nergens zijn wij insekten veilig. Overal loeren en jagen mensen op ons. Jullie vinden ons schadelijk, eng en giftig.

Kijk naar jezelf, mens! Jullie vreten de hele Aarde kaal als reusachtige rupsen. Maar jullie transformeren niet tot vlinders. Nog niet..

Maar er zijn ook mensen die het voor ons opnemen. 50 jaar geleden ontstond de Insektensekte. Een groepje kunstartiesten vestigden voor het eerst de aandacht op de vernietiging van het insektenrijk. Een van hun happenings was de Vlinderopera, door het Eksoties Kitsj Konservatorium.

De Insektensekte was een voorloper van het Amsterdams Ballon Gezelschap. Dat zijn de prettig gestoorde bohemiens, die in Ruigoord al 45 jaar de geest van Magies Amsterdam in ere houden.

Met tientallen vrijplaatsen vormen wij de Culturele Stelling van Amsterdam. Hier kan de vrije geest waaien. Dat is heel nodig in het door geld gedreven statussysteem van de huidige maatschappij.

Wij zijn solidair met de insekten! Ter ere van deze triljarden mede-aardbewoners presenteert het ABG het Fabelachtig Insekten Feest.

Kom als insekt en neem gerust je vlooien mee. Laat 1000 insekten zoemen, tjirpen, jeuken, ritselen en knagen! Dan zullen bloemen bloeien tot het einde der dagen.

Line-up:
Grote zaal: Anna RF (Israel), DJ Isis, Greg (Highlite Tribe)
Kleine zaal: Open the Gates, DJ Gino Lightner, Trikosis (Ierland), Amsterdam Klezmerband, Tobias feat. Keyaki.


Dit programma is niet vrij toegankelijk als je in het bezit bent van een 50x50 Club Paradiso pas. Ga naar http://paradi.so/50x50 voor meer informatie. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma