Gyedu02

Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band

Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band

zondag 16 mei 2021

zondag 16 mei 2021

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

(English info below)
Nederlands:
Het concert van Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band is verplaatst naar donderdag 3 februari 2022. Alle gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers die direct via onze website een ticket hebben gekocht, worden per e-mail geïnformeerd.
English:
The show of Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band is rescheduled to Thursday, February 3rd, 2022. All bought tickets remain valid for the new date. Ticket buyers who have purchased a ticket directly via our website will receive more information through e-mail.

=====

De James Brown van Ghana’, zo wordt Gyedu-Blay Ambolley ook wel genoemd. Met zijn volvette afrofunk geluid, dat hij simigwa-do noemde, brak hij in 1973 door in de Ghanese muziekscene. Zijn funky, jazzy en soulvolle benadering van highlife sloeg in als een bom. In de zestiger jaren speelde hij in de Uhuru Dance Band, en leerde onder meer van Ebo Taylor. Met Taylor richtte hij in 1974 The Apagya Show Band op. Inmiddels zijn we ruim 40 jaar en 30 albums verder en is Ambolley een levende legende. Niet voor niets duikt zijn muziek op op veel hippe re-issues, van iets obscuurder als Afrodisiac tot labels als Soundway en Analog Africa. Begin 2019 deed hij met zijn eerste Europese tour al Paradiso Noord aan, nu is hij met zijn Sekondi Band terug voor weer een avond vol groovy afrofunk en highlife.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Gyedu-Blay Ambolley
Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band in Amsterdam

Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band in Amsterdam

Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band in Amsterdam

Blay Ambolley - Walk 4 Ground

Blay Ambolley - Walk 4 Ground

Blay Ambolley - Walk 4 Ground

Gyedu Blay Ambolley - The Message

Gyedu Blay Ambolley - The Message

Gyedu Blay Ambolley - The Message

Ticket to the Tropics-pas 2020/2021

Dit programma is toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2020/2021. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 10 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2020/2021. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma