Programma
George Fitzgerald PC Rhodri Davies 16 300 dpi

George FitzGerald

George FitzGerald

Saturday 1 December 2018

Saturday 1 December 2018

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 21:00

George FitzGerald bracht onlangs zijn tweede solo-album uit, genaamd All That Must Be. Vorig jaar in november trad hij op in Bitterzoet en op 1 december komt hij naar Paradiso Noord. Het album bestaat uit een hypnotiserende verzameling nummers die zijn volwassenheid als artiest onderstrepen en zijn transitie van club dj/producer naar echte albumartiest kenmerkt. Samenwerkingen met oa. Lil Silva, Bonobo en Tracey Thorn zijn een aantal van de avontuurlijke uitstapjes die de Brit maakte in de studio. 

FitzGerald veranderde ook zijn creatieve werkproces, waarbij hij zich meer concentreerde op de piano in plaats van de computerprogramma's en drumcomputers die hem voorheen zo dierbaar waren. Het resulteert in een plaat met veel menselijke impulsen en een emotionele lading die je meevoert langs allerlei gemoedstoestanden. "Geen enkel nummer op dit album is volledig bestemd voor een clubsetting", legt FitzGerald uit. "Ik wilde nog steeds iets leuks produceren, maar zoals met het vorige album wilde ik ook deze keer een andere sfeer neerzetten om de veranderingen in mijn leven te weerspiegelen." Zijn hedonistische jaren in Berlijn heeft hij definitief achter zich gelaten en na zijn terugkeer in Londen, kreeg hij een dochter. Het bracht hem meer rust en nieuwe inzichten. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • George FitzGerald
​De Britse dj/producer George Fitzgerald was al vroeg betrokken de groei van het genre dubstep rond 2005. Afgelopen november stond hij in Bitterzoet, op 1 december komt hij naar Paradiso Noord.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma