What's on
George Fitzgerald PC Rhodri Davies 16 300 dpi

George FitzGerald

George FitzGerald

zaterdag 1 december 2018

zaterdag 1 december 2018

In Tolhuistuin - Club

Doors: 20:00, Main programme: 21:00

George FitzGerald bracht onlangs zijn tweede solo-album uit, genaamd All That Must Be. Vorig jaar in november trad hij op in Bitterzoet en op 1 december komt hij naar Paradiso Noord. Het album bestaat uit een hypnotiserende verzameling nummers die zijn volwassenheid als artiest onderstrepen en zijn transitie van club dj/producer naar echte albumartiest kenmerkt. Samenwerkingen met oa. Lil Silva, Bonobo en Tracey Thorn zijn een aantal van de avontuurlijke uitstapjes die de Brit maakte in de studio. 

FitzGerald veranderde ook zijn creatieve werkproces, waarbij hij zich meer concentreerde op de piano in plaats van de computerprogramma's en drumcomputers die hem voorheen zo dierbaar waren. Het resulteert in een plaat met veel menselijke impulsen en een emotionele lading die je meevoert langs allerlei gemoedstoestanden. "Geen enkel nummer op dit album is volledig bestemd voor een clubsetting", legt FitzGerald uit. "Ik wilde nog steeds iets leuks produceren, maar zoals met het vorige album wilde ik ook deze keer een andere sfeer neerzetten om de veranderingen in mijn leven te weerspiegelen." Zijn hedonistische jaren in Berlijn heeft hij definitief achter zich gelaten en na zijn terugkeer in Londen, kreeg hij een dochter. Het bracht hem meer rust en nieuwe inzichten. 

View event on Facebook

Line-up

Club

  • George FitzGerald
​De Britse dj/producer George Fitzgerald was al vroeg betrokken de groei van het genre dubstep rond 2005. Afgelopen november stond hij in Bitterzoet, op 1 december komt hij naar Paradiso Noord.

How to get to Tolhuistuin

Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

Paradiso Programme

What's on