Programma
Paradiso

Finale Grote Prijs van Nederland - Bands

Finale Grote Prijs van Nederland - Bands

zaterdag 30 januari 2016

zaterdag 30 januari 2016

Uit de ruim 450 aanmeldingen van de Grote Prijs van Nederland is de créme-de-la-créme van het nieuwe Nederlandse talent uitgekozen om zichzelf te bewijzen in de finale voor de jury en hun publiek.

45ACIDBABIES

De 4-mans garage elektropunk formatie uit Utrecht Geboren op de Herman Brood academie. Klinkt hard en ongegeneerd vies. Met invloeden als Die Antwoord, Sleigh Bells en The Kills zetten ze rauwe aanstekelijke grooves neer en zorgen deze rellende kinderen dat niemand stil staat wanneer ze de tent verbouwen.

AAPNOOTMIES

AAPNOOTMIES is ontstaan in het achterkamertje van Dinaira Scheffers, waar zij voor twee jaar heeft geleefd als kluizenaar om de liedjes in haar hoofd via het beeldscherm vast te kunnen leggen in demo's.
AAPNOOTMIES maakt mooie, hoopvolle, kleine, bombastische, organische, kinderlijke en volwassen liedjes waar iedereen z'n eigen nostalgische beelden in kan creëren.

BACKGAMMON

Backgammon staat voor eerlijke indiepop-rock met een rauw randje. De muziek is recht voor zijn raap en het ademt hun voorliefde voor grote namen zoals Bob Dylan, Neil Young en Kings of Leon uit. De geschiedenis van Backgammon gaat ver terug. In de jaren '70 speelde de vader van zanger Thijs en drummer Pim ook onder deze bandnaam. De huidige bezetting begon als een vriendenbandje in de slaapkamer. Inmiddels gaat Backgammon ook los buiten de slaapkamer, en spelen ze op grote podia, voor nationale radio en laat de band een onvergetelijke indruk achter op festivals.

BLUPAINT

Eerst was er het liedje, toen was er de band. Dit klinkt misschien vreemd, maar het is precies hoe Blupaint , gecentreerd rond zanger/gitarist Sebastiaan van Ravenhorst, ontstond in het voorjaar van 2014. Met hun eigenzinnige teksten en aanstekelijke hooks ontstijgen deze vier jongens uit Amsterdam het indie-rock genre. Geïnspireerd door bands als Kings of Leon en The 1975, hebben ze een compleet eigen geluid weten te creëren.

SINGLE PILOT

De muziek van Single Pilot laat zich het beste omschrijven als een cocktail van snoeiharde synthriffs en soulvolle, elektrofunk. Naast creatief en vakkundig musiceren, is Single Pilot vooral uit op live interactie met het publiek, waarbij het plezier en enthousiasme aanstekelijk werkt. Zodra de band eenmaal losbarst, blijkt het lastig stil te blijven staan. Kom, luister, kijk en oordeel zelf!

SOUTHBOUND

Scandinavische donkerte en warme sounds in liedjes die met gewicht het licht beschrijven en andersom. Dat is Southbound, het geesteskind van schrijver/vocalist Roufaida en kunstenares/danseres Andrea.
Het uitwisselen van illustraties en teksten tussen de twee, en een jaar van arrangeren en produceren in Kopenhagen resulteerde in de debuut EP ‘Open Water’.
Andrea's dans improvisatie en de sound van de mannen in de band brengen het verhaal van Southbound live naar het moment.
Dat moet je meemaken.

De jury:

Anna Veenstra (Programmeur Melkweg)
Christiaan Walraven (Programmeur livemuziek 3VOOR12)
Frank Kimenai (Oprichter Lexicon Bookings, oprichter Tin Ear Management Company)

Kaartverkoop alleen via internet.

Paradiso Programme

Programma