Programma
Femi Kuti CREDIT OPTIMUS DANNY web

Femi Kuti and Positive Force, Africadelic

Femi Kuti and Positive Force, Africadelic

vrijdag 4 mei 2018

vrijdag 4 mei 2018

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 21:00

Ticket to the Tropics en Africadelic presenteren: Femi Kuti en Positive Force. 

Als zoon van de grondlegger van de afrobeat, zet Femi Kuti zijn vaders traditie op eigenzinnige wijze voort. Femi Kuti is de hart en ziel van de moderne afrobeat; een mix van tradionele Nigeriaanse drumritmes, de soepele groove van highlife, een vleugje Amerikaanse soul, funk en R&B en politiek beladen teksten. Een hele generatie muzikanten werden er door geinspireerd, en niet alleen in Nigeria. ‘Music as a weapon to fight for justice and freedom’. Femi en zijn band Positive Force stuwen deze beweging nog altijd voort en verrijken het muzikale vocabulaire verder met punk en hiphop, zonder de kern te verliezen.

Eind februari 2018 verschijnt het tiende album ‘One People One World’. Femi: “I want to give the younger generation a message of hope. Despite all our problems, we can create greatness in our lives.”

Na afloop kan er gedanst worden bij Club Ticket to the Tropics.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Femi Kuti
Femi Kuti - One People One World (Official Video)

Femi Kuti - One People One World (Official Video)

Ticket to the Tropics-pas 2018

Dit programma is gratis toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2018. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 6 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2018. Voor sommige programma's zijn een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma