Programma
Felasday poster ifacebook event cover 2

Fela's Day met Raul Monsalve y Los Forajidos en BCUC

Fela's Day met Raul Monsalve y Los Forajidos en BCUC

vrijdag 28 oktober 2022

vrijdag 28 oktober 2022

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics Pas 2022. Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.

Helaas heeft Fulu Miziki Kolektiv hun concert op Fela's Day noodgedwongen moeten annuleren vanwege onvoorziene problemen rondom hun tournee. Er komt geen vervangend optreden. 

Tijdschema:

18:30 uur - Deuren open
19:00 uur - BCUC
21:00 uur - Raul Monsalve y Los Forajidos

Fela Kuti heeft sinds 28 november 1983 zes keer een onvergetelijk optreden in Paradiso gespeeld. De 'Godfather of Afrobeat' wordt gezien als een pionier in het combineren van West-Afrikaanse muziek met Amerikaanse funk en jazz. De charismatische multi-instrumentalist wist keer op keer extatische sfeer te creeëren met een band die bijna niet op het podium paste. 

Naast zijn legendarische status als muzikant prijst Paradiso Fela Kuti om zijn uitgesproken politieke activisme, met name tegen corruptie en onderdrukking van de Nigeriaanse overheid in de jaren '70. Dit gedachtegoed is nog steeds van toepassing op het huidige, wereldwijde tijdsbeeld. 

Het is dan ook belangrijk om stil te staan bij een grootheid als Fela. Daarom organiseert Paradiso voor de tiende keer een avond ter ere van de geboortedag van de artiest. Dit jaar gebeurt dat met optredens van Raul Monsalve y Los Forajidos en Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC).  

Raul Monsalve y Los Forajidos
In de muziek van de Venezolaanse bassist Raúl Monsalve en zijn all-star ensemble van bekende Venezolaanse artiesten, waaronder "de stem van Venezuela" Betsayda Machado, zangeres Luzmira Zerpa (Family Atlantica) en drummer Dave De Rose (Agile Experiments, Moloko, Mark Ronson), vloeien futuristische Latin jazz, rauwe funk en afrobeat samen, met producer Malcolm Catto (Heliocentrics, Quantic, Yussef Kamaal) achter de knoppen tijdens de opnames van zijn meest recente album ‘Bichos’ uit 2020.

Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC) 
Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC) is niet zomaar een funky jazzband van de straten in het Zuid-Afrikaanse Soweto. De band maakt op eigenzinnige wijze energieke en gepassioneerde muziek en stoot tegelijkertijd allerlei vooroordelen over Afrika omver. Ze verwoorden de vrijheid en de kritische blik van van de hippe ondernemers uit Soweto. Muziek is BCUC’s wapen in de strijd voor vrijheid (uhuru) die voor de gewone mens (Bantu) in Zuid-Afrika nog lang niet gestreden is. 

Helaas heeft Fulu Miziki Kolektiv hun concert op Fela's Day noodgedwongen moeten annuleren vanwege onvoorziene problemen rondom hun tournee.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Raúl Monsalve y los Forajidos
  • Bantu Continua Uhuru Consciousness

Exclusieve 10'' vinylsingle 'Calipso Time / Deo E' Mono'

Speciaal in opdracht van Fela's Day brengt de Venezolaanse bassist Raul Monsalve y Los Forajidos via Super-Sonic Jazz Records deze maand de 10'' exclusieve vinylsingle 'Calipso Time / Deo E' Mono' uit. 

Op de single staan twee nummers: 'Calipso Time', wat een herinterpretatie is van Fela Kuti's 'Highlife Times'. De tweede track is 'Deo E' Mono', een afrobeatnummer samen met Chief Uduh Essiet, de originele percussionist van Fela Kuti's Egypt 80.

Het artwork is gemaakt door de Amsterdamse kunstenaar Desiree Schouteten. Zowel de digitale versie als de fysieke 10'' vinylsingle is te koop via onderstaande link.

Raúl Monsalve y Los Forajidos - Live

Raúl Monsalve y Los Forajidos

Live

Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC) - Live

Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC)

Live

Ticket to the Tropics-pas 2022

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen drie jaar toegang tot onder meer concerten van Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Dengue Dengue Dengue, en vele anderen. 

Hoe werkt het?
Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2022. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Geldigheid pas
De pas is geldig vanaf 1 januari 2022 t/m 31 december 2022. De pas is vanaf februari 2022 te bestellen in de webshop van Paradiso. 

Let wel op: de pas van 2020/2021 is vanwege corona verlengd en het komende jaar ook geldig voor alle concerten die oorspronkelijk zouden plaatsvinden in 2020/2021 en zijn verplaatst naar 2022. Kijk goed op onze website welke pas geldig is voor het concert wat je wil bezoeken.

Fela's Day is te bezoeken met de Ticket to the Tropics-Pas 2022.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma