Programma
EN photo 03

Einstürzende Neubauten

Einstürzende Neubauten

zaterdag 1 juli 2017

zaterdag 1 juli 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

In de industrialscene is Einstürzende Neubauten al sinds begin jaren ’80 een bepalende factor. Oprichters Blixa Bargeld en N.U. Unruh zitten nu, bijna 40 jaar na oprichting, nog steeds op de experimentele tour en blijven hun avant-gardemuziek vernieuwen, gebruikmakende van allerhande speciaal voor hen gemaakte instrumenten. Dit levert het unieke rauwe geluid op waarbij drones en white noise de hypnotiserende percussie en vocalen ondersteunen. Hoe experimenteel de muziek van de band uit West-Berlijn ook is, bij vlagen is het erg dansbaar, net als bij mede-pioniers als Throbbing Gristle en Cabaret Voltaire het geval is.

Dat Bargeld jarenlang met Nick Cave speelde en onderdeel was van The Bad Seeds is het vermelden waard. Na zijn vertrek uit Cave's band bleef hij actief met diverse projecten, waarvan de samenwerking met Italiaanse componist Teho Teardo de meest recente is. Maar nooit ging dit ten koste van Einstürzende Neubauten's voortang. Die industrialtrein bleef en blijft altijd rollen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Einstürzende Neubauten
575966451 1280x720

Live @ Haus der Kunst

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Einst neub

Sabrina (live)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma