Programma
Banner subwebsite

DRUK 2023

DRUK 2023

zondag 3 december 2023

zondag 3 december 2023

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal, Kelder

Zaal open: 12:00, Zaal sluit: 16:00, Hoofdprogramma: 12:00

Ruim honderd uitgevers en makers uit Nederland en België verkopen op zondag 3 december 2023 hun kunstboeken, (vertaalde) literaire parels, dichtbundels, self publishing uitgaven, literaire non-fictie, unieke (papieren) objecten, riso- of zeefdrukprints op DRUK in alle zalen van Paradiso.

Wat deze veelal specialistische uitgevers verbindt is dat zij authenticiteit, creativiteit en eigenzinnigheid hoog in het vaandel dragen. Hun bijdrage aan het Nederlandstalige (boeken)aanbod is weliswaar bescheiden in omvang, maar hun bijzondere uitgaven zijn artistiek en kwalitatief zeer hoogwaardig en met bijzonder veel aandacht voor het maakproces en het materiaal gemaakt. Vele belangrijke Nederlandse auteurs en kunstenaars hebben in de loop van hun loopbaan bij deze uitgeverijen gepubliceerd.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Bovenzaal

      Kelder

        Deelnemende uitgevers 2023

        Dit jaar staan er ruim honderd uitgevers op de beurs met hun kunstboeken, (vertaalde) literaire parels, dichtbundels, self publishing uitgaven, literaire non-fictie, unieke (papieren) objecten, riso- of zeefdrukprints.

        Bekijk ze hier
        20171210 018 beursvanbijzondereuitgevers Niels Vinck web

        Kelderprogramma

        12:00 deuren
        12:30 - 13:00 BASBOEK - 'Hoe geef ik iets uit?' masterclass 
        13:00 - 13:10 Pauze
        13:10 - 13:30 Voordracht DS Daluiso - Coopertest
        13:30 - 13:40 Pauze
        13:40 - 14:00 Beyond Nature: New Poems For A Changing Planet - Poetry reading
        14:00 - 14:10 Pauze
        14:10 - 14:30 Radical Fashion Exercises: Writing from a Garment's Perspective by Marieke Coppens
        14:30 - 14:45 Pauze
        14:45 - 15:45 Lula Valetta - 'Get Gaga with Dada' workshop

        BASBOEK:
        In 2016 richtte Bas Fontein met drie andere onafhankelijke uitgevers op het gebied van kunst(enaars)- en fotoboeken het collectief Dutch Independent Art Book Publishers (DIABP) op. Dit collectief van nu zeven makers/uitgevers heeft internationaal een stevige reputatie opgebouwd en stond op beurzen in bijvoorbeeld New York, L.A., Tokyo, Parijs en Londen. Bijna dagelijks krijgen ze de vraag of ze iets van een ander willen uitgeven. Het antwoord is steevast 'nee', maar wel met tips hoe je dit zelf kunt aanpakken. Bas deelt in de masterclass deze tips en zijn jarenlange ervaring als doe-het-zelf uitgever. Hij vertelt ook over het 25-jarige jubileum van zijn eigen uitgeverij BASBOEK en hoe hij dat dit jaar viert.

        DS Daluiso - Coopertest:
        DS Daluiso is schrijver en podiumdichter. In 2022 is zijn debuutroman Coopertest bij Uitgeverij Lecturis verschenen. Op dit moment schrijft hij aan Boek Twee.
        Verder heeft hij één dichtbundel en drie albums (met Vage Kennissen) uitgebracht. Hij publiceerde in literair tijdschrift Mosselvocht en in de bundel Klotengedichten, samengesteld door Tsead Bruinja en Daniël Dee.
        Voor Druk! leest hij voor uit Coopertest.

        Beyond Nature - New Poems For A Changing Planet:

        The Project Team/Editors of Beyond Nature will give a poetry reading at 13.40 on Sunday 3rd December at Druk, the small publisher’s fair, in Paradiso. This anthology is the second, inspiring collection of poems by the Amsterdam Poetry Critique Group. Come and hear poems by a few of the contributors and find out more about this welcoming, international group of writers.

        Radicale Mode oefeningen; Schrijven vanuit het perspectief van je kledingstuk.
        Neem je meest radicale, drukke, wijze, ondeugende, stille, oude, jonge, of stukgedragen kledingstuk mee!
        Of liever trek het aan en bekijk/beschrijf de wereld vanuit het perspectief van dat kledingstuk.
        Ja dit is een schrijfworkshop, soort van.
        Je kan je laptop meenemen, maar je mag ook vanaf je telefoon werken, of op papier. Je hoeft geen pen en papier te lenen van je buurman, Paradiso zorgt voor de analoge schrijf-gear.
        Als je meer van schrijven houdt dan van kleding ben je ook welkom.
        Het boek Radical Fashion Exercises van uitgeverij Valiz is tijdens DRUK te koop. Het is niet noodzakelijk om het boek voorafgaand aan de workshop te lezen.

        Route naar Paradiso

        Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

        Paradiso Programme

        Programma