Programma
Etra intro

Double Bill: The Double Collective, Etra

Double Bill: The Double Collective, Etra

Saturday 24 August 2019

Saturday 24 August 2019

Zaal open: 20:00, Zaal sluit: 21:30, Hoofdprogramma: 20:30

CJP: €12,50
We Are Public: gratis
  • Programma met zitplaatsen

Dit programma is onderdeel van het internationale urban dansfestival Summer Dance Forever.


Dalton Jansen / The Double Collective: One of each

Toen de Nederlandse choreograaf Dalton Jansen danser Gihan Koster tegenkwam, viel de treffende gelijkenis met oud-collega Terencio Douw hem meteen op. Getriggerd door hun bijna identieke uiterlijk en expliciete bewegingstaal, besloot hij een stuk te maken voor deze twee dansers genaamd The Double, eerder al te zien tijdens Summer Dance Forever. Na dit prijswinnende symbiotisch duet gaat The Double Collective, tevens winnaar van de Hip Hop Games 2017, door met hun choreografische onderzoek naar evenbeelden. Deze tweede creatie One of Each is een uitnodiging om de subtiele verschillen te ontdekken die specifiek zijn voor elke danser. Niet één, maar twee lichamen, met ieder een eigen identiteit. Maar is het, na zo lang samen te hebben gedanst, nog mogelijk om weer van elkaar los te komen?


ETRA: INTRO

Na vijf jaar biologie gestudeerd te hebben besloot de Franse Mellina Boubetra om professioneel te gaan dansen. In 2016 zette zij ETRA op, bestaand uit vier dansers met achtergronden in de hedendaagse dans, hiphop en electro. In 2018 won ETRA de Hip Hop Games. INTRO, hun eerste dansvoorstelling, begint als een langzaam en stil gesprek op het podium tussen drie vrouwen. Een gesprek zonder woorden, met het lichaam als enige middel om te communiceren. Voortgestuwd door een geleidelijke elektronische beat, wordt deze gedanste dialoog steeds intenser. Een authentieke expressie van de geest, via het lichaam.  

ETRA wordt gepresenteerd door Passerelles in samenwerking met de festivals Summer Dance Forever (Amsterdam), Hop (Barcelona), Shake La Rochelle, Karavel (Bron en Kalypso (Créteil). 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

    Paradiso Programme

    Programma