Programma
Paradiso

Dokters van de Wereld presenteert: 'GROOTSTE LACHSESSIE TER WERELD'

Dokters van de Wereld presenteert: 'GROOTSTE LACHSESSIE TER WERELD'

maandag 16 januari 2012

maandag 16 januari 2012

Op maandag 16 januari 2012 is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Juist op die dag organiseert de internationale medische hulporganisatie Dokters van de Wereld de grootste lachmeditatiesessie ter wereld onder leiding van de Belgische lachcoach Geert van de Vijver. Met deze recordpoging in de Amsterdamse poptempel Paradiso vraagt Dokters van de Wereld aandacht voor 'Operatie Glimlach'. Dit project biedt reconstructieve chirurgie aan kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden met aangeboren of verworven misvormingen, zoals een brandwond of schisis, in de volksmond beter bekend als een 'hazenlip'.

Voorafgaand aan de officiële recordpoging interviewen Jim Jansen (hoofdredacteur Folia Magazine) en Mariette Fehmers (presentator en oprichter MAD Company) een aantal gasten over het belang van 'Operatie Glimlach'. Aan het woord komen plastisch chirurg prof. dr. Chantal van der Horst, de bekende mimespeler Rob van Reijn, die zelf met schisis werd geboren, en Mirjam Koppe, directeur van Dokters van de Wereld. "Door 'Operatie Glimlach' krijgen jaarlijks honderden kinderen en jongeren voor circa € 250,- per operatie zowel medisch als sociaal gezien een beter leven. Gelukkig worden de eerste vijf operaties van het jaar al mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, maar om nog meer mensen te kunnen helpen, hebben we behalve geld ook meer bekendheid nodig. Daarom roepen we zoveel mogelijk mensen op om naar Paradiso te komen op 16 januari, zodat we op een ludieke manier meer aandacht voor dit project kunnen verwerven", aldus Mirjam Koppe. 

Zie http://www.doktersvandewereld.org/glimlach voor meer informatie over 'Operatie Glimlach' en de bijbehorende Facebook-actie 'Geef een glimlach'
 
Over Dokters van de Wereld
Dokters van de Wereld is in 1997 opgericht als de Nederlandse tak van Médecins du Monde. Deze internationale medische hulporganisatie is actief in ruim zestig landen wereldwijd. Dokters van de Wereld is in het bezit van het CBF-Keurmerk voor goede doelen. Voor effectieve medische zorg en humanitaire hulp werkt Dokters van de Wereld samen met betrouwbare partners, variërend van lokale NGO's en Human Right Watch tot de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdams Medisch Centrum in Nederland. Dokters van de Wereld concentreert zich op hulp aan de meest kwetsbare groepen in de samenleving: vluchtelingen of straatkinderen in ontwikkelingslanden, drugsverslaafden of prostituees of migranten zonder verblijfspapieren in Nederland. Daarbij kiest Dokters van de Wereld voor een duurzame aanpak, waarbij veel aandacht aan educatie wordt besteed, zodat lokale zorgverleners en organisaties in de toekomst zelfredzaam kunnen opereren. 

Paradiso Programme

Programma